[]

Askerliğin uzatılması

Efendim malumunuz bu aralar bir saçmalıktır gidiyor. Askerliği herkes 12 ay, er olarak yapacakmış. Bu kararın mantığını sorgulamıyorum bile, zira dışarıya kapatsam bile edeceğim laflar götüme girer.

Ben kendimi ilgilendiren duruma geçiyorum. Erken sevk dilekçemin kabulü ile ağustos ayında en büyük asker olacam. Bu kararın çıkması beni etkiler mi? Uzatmaya gerek yok, budur sorum.

edit: üniversite meuzunuyum.

 
@ykyt: peki ya ben o esnada uzun dönem yedek subay olarak yapıyor olursam ne olacak? askerde mantık olmadığını çok iyi biliyorum ama bunun bir şekilde mantığa oturtulması lazım.


  • teritori  (26.05.09 19:15:00) 
kısalınca etkiliyorsa, uzayıncada etkiler, istisna olmazsa. ama merak etme uzamaz, öyle hissediyorum, küçük çıkacak.


  • alchemistt  (26.05.09 19:16:45) 
zeke nin dediği de mantıklı geldi ama bu kadar çok habelerin çıkması da acaba dedirtiyor..
@teritori; o esnada uzun dönem yedeksubay olursan da,mantıksız bi durum olur tabi,"gel sen artık rütbesizsin" diyecek halleri yok ya..
doğru düzgün bi açıklama yapılsa da,herkes de rahatlasa.
  • ir10  (26.05.09 20:08:09) 
elimde resmi kaynak yok ama zamanında bilgi aldığım resmi kişilerden aldığım bilgilerin bende uyandırdığı intibaya göre cevap vereyim.

askerlik herkes için 12 ay olacak, üniversite mezunları erbaş, diğerleri er olarak yapacak. sözleşmeli subaylarla ihtiyacın karşılanamadığı durumlarda, tıp doktoru çavuşların, çavuş olduğu halde reçete yazabilmesi için ilgili yönergede değişiklik yapılacak.

bu dediklerim muhtemelen 2010 sonu 2011 başı gibi gerçekleşecek.

ayrıca askerdeyken sürenin uzaması, savaş hali vs. gibi asker sayısının artmasını gerektiren özel bir durum olmazsa, askerdeki kişileri etkilemez. neticede kısa dönem askerlik öyle bir durumda kazanılmış haktır, 7 ay geçirdik sana denmez.

yazdıklarımın geneli için "hadi ordan düdük" deme hakkınız saklı olup, dediklerim çıkarsa cevap verme hakkım da aynen saklıdır (:
  • sangria  (26.05.09 20:08:45) 
Kanunlar etkileyen kişiye yarıyorsa uygulanır. Yani ben kapkaç yaptım diyelim. Cezası da 6 ay (kıçımdan uydurdum). Ben yargılanırken cezası 4 aya düşürülse mecliste bu beni de kapsar. Ama diyelim ki meclis cezayı 1 sene yaptı. Ben 6 ayla yargılanmaya devam ederim.


  • pichoscosama  (26.05.09 20:09:18) 
ben 325 kd olarak askerlik görevimi yaparken çıktı bu söylentiler. teyzem kkk da çalışıyor, genelkurmay'da tanıdıklarına sormuş v.s arayıp sorduğumda kazanılan haklar devredilemez gibi şeyler söyleyip halihazırda 325 ve 327 leri etkilemeyeceğini söylemişti, bence yasa tasarısı ağustosa kadar çıkmazsa 329. kd lerde 6 ay yaparlar. kaldıkı türkiye'de bu yasanın çıkması biraz zaman alır. yedek subay statüsünde muayene olan kişilere ne olacak, 325 ve 327. yedek subaylara ne olacak v.s
bunlar hep kafalarda soru işareti. ama en mantıklısı söyle olur;
yasa çıkar ve denilir ki bu yasa tasarısı 2010 dan itibaren geçerlidir. o zaman kafalardaki sorular cevap bulmuş olur.
  • ardahan united  (26.05.09 21:39:17) 
@pichoscosama haklı, yasalar sizin menfaatiniz ne yönde ise o şekilde işler.


  • cevaps  (26.05.09 22:54:09 ~ 22:54:28) 
zamanında şafak 10 sayarken askerliğin 3 ay uzamasıyla 100 saymaya başlayanları duydum.


  • makineci  (27.05.09 00:55:51) 
zamanında safak 10 sayarken askerde olenleri duydum.neyse yarın pasanın golf sopalarını tasıycam gachayım ben...


  • mancuryalıalay  (27.05.09 01:26:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.