[]

Tafik kazası ve sonrası

Arkadaşlar bugün bir trafik kazası geçirdim. Eke resim çizmeye çalıştım. Çizimdeki üsteki resimdeki gibi oldu kaza. Anayolu kesen ara sokaktan karşıya geçmek için bekliyordum. Anayoldaki ışıklarda araçlar beklediği için bir araç yol verdi. Karşıya geçmek için yola çıktığım anda ışıkta yeşile dönmüştü. Bana vuran araç olmaması gereken şeritten ışığa yetişmek için hızla giderken bana sol ön kapıdan çarptı. Polis çağırdık ama kazadan hemen sonra resim çektim. Polis geldi olayı anlattım. Tutanağa çizimde alttaki gibi çizdi. Şimdi olay ilk baştaki gibi oldu ama ikinci gibi çizildi. Adam kusurlu olduğu halde bana kusur çıkar mı? Bu arada oradaki dükkan sahibi ben şahit olurum gerekirse dedi. Olurda beni kusurlu çıkarırlarsa itiraz işleri nasıl ilerliyor. Kaza tutanağı tutuldu, belgeler alındı. Şimdi ben yarın sigortacıma mı gidicem? Kim kaçta kaç kusurlu nasıl öğreneceğim? Aracı nerede yaptıracağım? Şimdiden teşekkürler.




 
aracını servise götüreceksin,
onlar senin yerine eksperle görüşecek, eksper servise gidip aracını görecek. raporlar tutulacak.
servis aracını yapıp paranı tahsil edecek onlardan.

(bu arada karşı tarafın sigortası seni arayıp "şurdaki ustada yaptıralım çok çabuk hallolur işiniz" falan diyebilir, yetkili servis diye diretin. çakallık yapmasınlar)
  • brkylmz  (18.03.14 21:49:02) 
kasko firmaları kendi aralarında muhakkak bir tespit yapacaklardır, ama öncesinde sizin exper ile görüşmeniz faydanıza olacaktır. ekspere durumu anlatırsanız, kazanın olduğu bölgeye gidip inceleme yaptırtırsanız olay daha doğru ortaya çıkacaktır. eğer siz suçlu çıkarsanız sigorta firması sizi arayıp suçu kabul ediyor musunuz diye sorar. etmezseniz sanırım kasko firmanız uğraşıyor bu tür işlerle.

sonuç halen sizin aleyhinizde ise, kasko firmanıza karşı dava açmanız gerekir sanırım. o kısmı sigortacınıza sormanızda fayda var.
  • vampir akrep  (19.03.14 10:50:11) 
muhtemelen size %25, diğer tarafa da %75 kusur verilecek. polisin tutanağında, olayın açıklaması denen bölümde tarafların kusuru yazılmıştır, yazılmamışsa da dediğim gibi size %25, diğer tarafa da %75 kusur verilecek.
kaskonuz varsa, aracınızı sigorta şirketiniz yapacak ve ödediği paranın %75ini diğer aracın trafik sigortasını yapan şirketten tahsil edecek, siz yorulmayacaksınız.
kaskonuz yoksa, aracınızı kendiniz yaptıracak ya da karşı tarafın sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu servise bırakacaksınız masrafın %25ine siz, %75ine sigorta şirketi katlanacak.
bu arada her iki ihtimalde de araçta meydana gelen değer kaybını ödemek istemeyecek karşı tarafın trafik sigortası. onun için dava açmanız gerekecek. aracınızın, marka-modeli, kmsi, daha önce yaptığı kazaları söylerseniz, araçta ne kadar değer kaybı oluştuğu konusunda yardımcı olurum, sigorta şirketinden o parayı da istersiniz araç tamir edildikten sonra.
  • de jure  (21.03.14 09:26:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.