[]

Kedinin doğum yaptığı gün ile alakalı bir kaç soru

iyi günler,

kedim hamileydi. dün akşam değişik durumlar sezdim. doğuracağını tahmin ettim. elbise dolabının altına yer hazırladım. zaten hemen girdi. kaldı saatlerce.

bu sabah 10:30'da uyandığımda odada ince bir ses duydum. baktım ki bir tane yavru var. 10:55 gibi baktığımda 2. bir doğum yapmış olduğunu gördüm. daha doğrusu plasenta içerisinde bol pembe bir halde gördüm. ama hiç kediye benzemiyordu. yani tamamlanmamış gibi duruyordu. ki zaten hiç hareket yoktu. ölü doğmuş olduğunu düşündüm. kedi onu hiç yalamıyordu bile. ilk doğan yavru ile ilgileniyordu sürekli.

evden çıkmam gerekiyordu. son kez baktığımda bir yavrunun daha doğduğunu gördüm. kedi onu temizliyordu. ve hiç plasenta kalıntısı yoktu.

odayı güvenli hale getirip, suyunu, yemini dolaba yakın bir yere koyup, kumunu da temizleyip evden çıktım.

akşam eve geldiğimde tam 4 adet yavru gördüm. (birisi bahsettiğim plasenta olan) malesef 4. kedi de ölü. ama o normal duruyor görünüş olarak. temizlenmiş. plasentanın yanında duruyor o da.

benim kedi oturma pozisyonunda plasenta bölgesinden uzakta duruyor ve yavrular altında.

dikkatimi çeken şey ölü ve canlı kedilerin göbek bağları üzerlerinde duruyor.

konuyla alakalı fotoları da ekledim link olarak. ilk 2 foto sabaha ait. diğerleri akşam geldiğimdekiler.

soru 1: ölüleri ne zaman oradan alayım?

soru 2: göbek bağı durumu normal mi?

not: benim kedimle aram çok iyidir. sabah da şuanda da her şekilde elimizi içeri uzatıp onu okşayabiliyorum. zaten beni görünce, eve geldiğimi duyunca seslendi falan.

not 2: ilk kez az önce ben bunları yazarken oradan dışarı çıktı. yani tahminim o yönde. su içti ve geri girdi. yeme dokunmamış gibi duruyor.

imgur.com

 
Öncelikle ölü kedi fotoğrafları için teşekkürler. Tövbe tövbe ya.
Göbek bağının düşmemesi normal. Hayatta olmayanları gömün en iyisi derince bir çukura.
Lütfen kedinizi emzirme döneminden sonra kısırlaştırın.
  • dugun ve cenaze  (18.03.14 20:46:49) 
ölüm de doğum gibi, canlılık gibi hayatın doğal bir bölümüdür. "ölü kedi fotosunu" burada keyif almak tadında bir şekilde paylaşmadığım, bundan orgazmik bir zevk duymadığım ortadadır. tamamen tıbbi açıdan konuya yardımcı olması adına paylaştım. pişman değilim. o yüzden "tövbe tövbe" kısmını üstlenmiyorum. pişman değilim. bu tarz konularda abartılmasını sevmem. denge iyidir.

geri kalan cevaplarınız için teşekkürler.

ayrıntılı başka cevapları olacaklar varsa onları da dinlemek isterim.
  • matrix  (18.03.14 20:57:41) 
ölü olanları gömerken, çukura koyduktan sonra üzerini kapatacak bir taş koyun, hayvanlar çıkartıp yemesin.
ben alabileceğinizi düşünüyorum, zaten sahiplenme durumu falan yok etkilenmez anne.

  • mutevazi  (18.03.14 21:21:10) 
öncelikle anne kediler ölü doğan ya yaşama şansı olmayan yavrularıyla hiç ilgilenmez ve onları ölüme terkeder. bazen de kendileri öldürüp yerler. ne kadar çabuk alırsanız o kadar iyi. göbek bağı durumu da normal. yine de mümkün olan en kısa zamanda veterinerinizi arayın. çünkü yeni doğmuş bir memeli yavrusu her türlü enfeksiyona açık haldedir. annenin de en güçsüz zamanında olduğunu unutmayın.


  • tururo  (18.03.14 21:51:43) 
Kediniz çok tatlı, yavruları da çok şekerler, güle güle büyütün öncelikle.
Ölü bebekleri doğar doğmaz uzaklaştırmak iyi olurdu ama mümkün olan en kısa sürede alın. Bu süreçte ölülerden geçebilecek enfeksiyonlara karşı anne sütü yavruları korur bence. Yine de yakından takip edebilirseniz aklınızda soru işareti kalmaz. Göz, kulak ve burunlarından anlaşılabilir.
Göbek bağı zamanla kuruyup büzüşecek ve kendiliğinden düşecek. Anneleri onları devamlı temizliyordur zaten hem müdahale etmenize gerek kalmaz.
Benim kedim de doğurduktan sonra uzun bi müddet ihtiyaçları için dışarı çıkmayıp yavrularını yalnız bırakmamıştı, çok koruyucu oluyorlar :)
  • the queen of naked kings  (19.03.14 13:11:57) 
the queen of naked kings: size de teşekkürler. aynen öyle yaptım zaten. akşam internetteki dolaşma ve buradaki sohbet sonrası aldım. alırken de hiç seslenmedi bizimki zaten.

yeni soru açmamak için buradan devam edeyim:

kedim yeminden yemiyor. dikkat ettim de doğumdan beri yememiş. ton balığı açıyorum periyodik olarak. onu hemen tüketiyor. oysa ben doğum yapan kedilerin normalden daha çok tüketmesi gerektiğini okumuştum. normalde proplan'ın 2 tür yemini veriyordum kuru olarak. hindili olanlar ve somon balıklı olanlar. şimdi hiç dokunmuyor.
  • matrix  (19.03.14 14:27:27) 
seçebilir, olur öyle. ton balığında tuz var ama, vermeseniz daha iyi. yaş mama alabilirsiniz bir süre için. bol bol yoğurt yedirin bu arada kedinize ek besin olarak.


  • mutevazi  (19.03.14 16:46:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.