[]

Böyle devrim mi olur?

E hani ukrayna halkı devrim yapmıştı, diktatörü göndermişti, özgürdüler, güçlüydüler.
ülen adamlar toprak parçalarını kaybettiler. imf den para dileniyorlar. şimdiki başbakan arkasına amerika ve ab yi almaya çalışıyor, onlardan yardım dileniyor rusya ya karşı. rusya 1 milyondan fazla askeri, hayvan gibi hava kuvveti olan bi ülke ve istese anında ukrayna yı siler haritadan. ukrayna kafa bile tutamaz. onlar da bunun farkında.
halkı fakirleşiyor. şimdi de yanukoviç yanlıları eylem yapıyormuş. demek istediğim devrim dediler, e bunlar batıyor lan resmen.
Böyle devrim mi olur?

 
kardeş işte lobi falan diyince de dalga geçiyorsunuz aq ne lobisi diye. yapılan devrim halkın tamamen kendi iradesiyle yaptığı bir şey miydi? yönetildiler dışarıdan ve ülkenin anasını siktiler. gezide de aynı şey vardı. türkiye için de aynı planları yaptılar ama rte buna izin vermedi. iyi ki bu kadar ileri görüşlü ve zeki bir başbakanımız var.


  • fuerteventura  (18.03.14 14:05:46) 
aynen öyle.
ukrayna, gürcistan, tunus, libya, mısır, suriye, ırak. bu ve bunun gibi bölge ülkelerinde abd/ab/global sermaye yanlısı devrimler kimler tarafından yapılıyor görün işte. gezi olayları, kasetler, ukrayna devrimi, ve diğer devrimler hep bir amaca hizmet ediyor. bunu görmek çok basit aslında ama tayyip nefreti yüzünden görmek istemiyor insanlar.

  • dafuq  (18.03.14 14:08:30) 
İran'da da devrim oldu.

Hani özgürdüler. Ama devrim dediğin şey kinder süpriz. Sen diktatörü indiriyorsun, devrimde mücadele sırasında yıpranmandan güçsüzleşmenden fırsat bilen bir grup hop devrimini ele geçirip ülkenin başına geçiyor.

Libya'da da devrim oldu Mısır'da da. Hiçbirisi özgür değil.
  • godsparticle  (18.03.14 14:14:51) 
Bu arada şunu da belirtmeden edemiyecem,

ay bu amerikanın oyunu devrim olmasın diktatör bizi aynen çükmeye devam etsin, diyerek yaşanmazdı Mısır'da, Libya'da, Tunus'ta. Ülkeler zaten boka gömülmüş durumdaydı. Halk patlamaya hazırdı. Halk patlayıp diktatörü indirdikten sonra diğer olası güçler devreye giriyor. Yoksa Mısır muhteşem'di Norveç ile yarışıyordu ama Abd gidip orayı karıştırmadı.

Burada da hala yok gezi amerika'nın oyunuydu falan diyen adam da kalmış mı diye düşünüyordum ki kalmış. Kardeşim ses kayıtlarını dinleyin. Olaylar zaten bitiyordu yatışıyordu. Polisin saçmasapan güç gösterisi, RTE'nin inadı nedeniyle bu işler bütün türkiye'ye yayıldı. Ben 31 Mayıs'ta bütün her şeyin biteceğini artık direnişin son günü olduğunu düşünerek taksim'e gittim. 31 mayıs akşamı istanbul'da olanlar yüzünden ankara da sokaktaydı. Bunu eğer ABD yaptı diyorsan ABD'ye RTE hizmet etmiş biten direnişe rağmen ses kasetlerinde de anlaşıldığı üzere olayları körüklemiştir. ABD dış güç. He.
  • godsparticle  (18.03.14 14:19:17) 
türkiye'yi de benzer bir duruma sokmaya çalışıyorlar bence. özellikle İsrail gibi Türkiye'nin topraklarında gözü olan devletler hiçbir zaman bölgede güçlü bir Türkiye istemez. Her ne kadar Recep Tayyip Erdoğan'ı beğenmeseler de adam lider.


  • Manas  (18.03.14 14:23:23) 
Devrim öyle pat diye yoluna giren bir şey olmuyor, elbette zayıf durumdan yararlanmak isteyenler falan çıkıyor. Zaten Ukrayna'da olaylar Rusya'dan uzaklaşıp AB'ye yakınlaşmak isteyenlerden çıktı. Hem bu durum hem de Rusya gibi psikopat bir ülkenin kıskacındayken hem de zaten güçlü bir ülke değilken batıdan yardım istemesi abes değil. O zaman ABD ve Rusya dışında hiç bir ülke hoşuna gitmeyen yönetime ses çıkartmasın. Türkiye kurtuluş savaşından çıkınca 1 günde süper stabil ekonomi, dünyaya hükmedecek askeri güç mü oldu? 90 yıl geçti hala olamadı.

He yav he gezi amerigan oyunu, hep israil, much wow. Türkiye'de durumlar o hale gelmediyse direnişçilerin sağduyusu sayesindedir. Polise şiddet gösterilmeyince 3-5 sivil polise molotof verip yalandan tomalara attırdılar milleti gazlayıp savaş ortamına çevirmek için. Ama bunu yapan direnişçiler değil RTE ve saz arkadaşlarıydı. İç savaş çıkarmak isteyenler ABD güdümlüyse demek ki ABD güdümlü olan RTE sizin dediğinize göre.
  • r_u_h  (18.03.14 14:53:21) 
geldiğiniz ideolojik yörenin ezberleriyle günümüzü harmanlayınca böyle abuk subuk yorumlarda bulunabiliyorsunuz.

amerika zamanında sol-ulusalcılığa karşı ülkücülüğü nasıl desteklediyse,
dün yine sol-ulusalcılığa karşı ılımlı islamı nasıl desteklediyse,
bu gün de, anti-amerikancı muhafazakarlığa karşı seküler merkez sağ'ı destekliyor gibi duruyor ve bu türkiye tarihinde ilk kez oluyor.

neo-conservative akımını biraz açın okuyun. tayyipin iktidara gelişini zaten başlı başına amerika desteklemiştir. "aman amerika, aman tayyibimize sahip çıkalım, hülooğ" cular önce kendi özeleştirisini versin.

libyada abd konsolosunun öldürülmesi, mısırda keza mursinin çıkartmaya çalıştığı abuk subuk yasalar, suriyede iç savaşın mezhep savaşına dönüşmesi, mavi marmara, gezideki polis terörü derken amerika bu sunni islamcılardan adam olmayacak dedi ve vaz geçti. islamcılığın karşsındaki en ciddi rakipleri şu an itibari ile destekliyor.

"bunların hepsi amerikanın oyunu" söylemi ile "bu hareketi amerika destekliyor" arasında dağlar kadar fark var. amerika şu an kimi destekliyor diye merak ediyorsanız televizyona bakın. kimi görüyorsanız amerika onu destekliyordur.

arap baharını da, ukraynadaki eylemleri de televizyonda canlı izledik. geziyi izlemedik. nokta.

tayyip zeki olsaydı asıl bu günleri görüp toplumun her kesimini kucaklamaya çalışırdı. toplumun yarısını dışla sonra amerikaya karşı beni savun de.. yok ya?
  • kta  (18.03.14 15:17:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.