[]

istanbul müzeleri

arkadaşlar bir taşra lisesi öğrencilerine yönelik proje yapıp istanbul'da farklı alanlarda 10 tane önemli müzeyi bir hafta boyunca öğrencilerimize gezdirmek istiyoruz.niyetimiz şu öncelikle gezilecek müzeler hakkında öğrencilerimize gitmeden bilgi vermek ve sonrasında her müzeyi o müzeyi iyi bilen bir rehberle gezdirmek.

sizce 10 müze hangileri olabilir? bu müzeler için iyi rehberi nasıl bulabiliriz? gitmeden verilecek ön bilgi için nasıl bir yöntem tavsiye edersiniz? program sonunda bitiş etkinliği olarak ne tavsiye edersiniz?

teşekkürler.

 
rahmi koç müzesi
müzeden sayarsan miniaturk
topkapı sarayı
anadolu yakasındaki oyuncak müzesi Sunay akın oyuncak müzesi idi sanırım tam adı,
müzeden sayılmaz ama akvaryum son etkinliğiniz olabilir.
  • basond  (18.03.14 11:37:28 ~ 11:41:33) 
topkapi sarayi
ist. arkeoloji muzesi
yerebatan sarnici
turk islam eserleri muzesi

olabilir. hem yerleri de birbirine cok yakin.
  • exlibris  (18.03.14 11:39:59) 
sabancı'da devamlı çocuklara eğitim erip rehberlik yapan görevliler var, onları soruşturabilirsiniz.

Program sonunda da boğaz gezisi olabilir mesela, gerçi havaya bağlı.

edit: 1 haftada 10 müze olacaksa bazılarını küçüklerden seçmeniz gerekebilir. Mesela Yerebatan gibi. Diğer türlü kafaları allak bullak olur. Yani benim de olurdu.
  • whoosie  (18.03.14 11:42:51 ~ 11:47:25) 
evrenos gazi neredesin???

turk islam eserleri muzesi kapalı şu anda bu arada.

İstanbul Deniz Müzesi'ni de çok övüyorlar.

Ve elbette Ayasofya!
  • dessy  (18.03.14 11:54:16) 
tarihi yarımadada topkapı, ayasofya, arkeoloji, islam eserleri, ptt, iş bankası, yerebatan var. yanlarına sultanahmet konulmazsa ayıp zaten. beşiktaş'ta da deniz müzesi var.

10 diye sınırlamazsanız topkapı-ayasofya-sultanahmet-yerebatan aynı günde biter. bunları atlamazsınız büyük ihtimalle. yanına arkeoloji ve islam eserlerini de koyun. gülhane'nin içindeki değil, hipodrom üstündeki, tramvaydan topkapı'ya yürürken sağda kalan. gülhane'dekine girmedim, reklamları filan işe yarar bir şey yok gibi gösterdi bana.

ptt ve iş bankası eminönü'ne doğru, bence çok özel görünseler de eğlenceli olabilirler. farklı bir konu, farklı bir alan.
  • cagdas donem kuramcisi  (18.03.14 12:23:18 ~ 12:23:44) 
İstanbul Modern ve Pera Müzesi


  • mea maxima culpa  (18.03.14 12:35:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.