[]

Nevşehir Göreme Ürgüp için tavsiyeler

Günaydın Evliya Çelebiler, umarım iyisinizdir.

Birkaç ay önce gaza gelip İstanbul -><- Nevşehir uçak bileti almıştım. Onun vakti gelmiş çatmış, ben tamamen unutmuşum. Cuma sabah Nevşehir(NAV)'de olup, pazar sabah dönecek şekilde mini bir tatil yapacağım ama ne kalacak yer ne gidip görülecek yer biliyorum.

Deneyimlerinize dayanarak gezilecek yer, günlük tur programı ve kalacak yer tavsiyeleriniz çok makbule geçer.

Teşekkürler

 
işte bugünü bekliyordum bende.

Öncelikle sabah nevşehire indiniz ücretsiz servisle merkeze gidin oradan dolmuşlarla göremeye gidin ve bir otele yerleşin öğlen 12 gibi otelde olursunuz.
Otel ayarlamadıysanız Göreme halley de kalmıştık biz öyle ortalama güzel bir aile oteliydi.
Sonra göremeden bir araba kiralayın orada 2 tur seçeneği var(2 rota) ikiside 1 gün sürüyor.

İlk gün peri bacaları ve oradaki mağaralar
ikinci gün sabah erkenden kalkıp balon turu ve ardından ıhlara vadisi yeraltı şehirleri.
Hepside görmeye değer güzel yerler.

Biz fazladan tuz gönüne kadar gitmiştik 2. günde orası size kalmış turların haritalarını netten bulabilirsen paylaşırım sizinle.

tam dediğim haritayı bulamadım ama benzerini buldum
www.google.com.tr

ilkgün kırmızı
ikinci gün yeşil yolu izleyebilirsiniz
oradaki otellerde daha güzel haritalar var ama.

haritalarda şöyleydi
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
otelide buldum göreme valley cave house
www.booking.com
  • basond  (18.03.14 09:32:11 ~ 09:49:37) 
Malesef ehliyetim yok :/ ancak bu rotaları baz alan günlük turlar vardır diye tahmin ediyorum. Dediğiniz gibi kırmızı ve yeşil rota öncelikli araştırmama devam edeyim. Teşekkürler basond


  • elon  (18.03.14 09:58:31) 
turlar var evet ama biraz pahalıydı diye hatırlıyorum ben eşimle gittiğim için rahat rahat gezelim diyerek araç kiralamıştık.

Ha yanınıza ehliyetli bi arkadaş bulabiilrseniz tavsiyem araçla kendiniz gezmeniz olacaktır.

Yok bulamazsanız tura katılabilirsiniz tabi.
Oradaki otel sahibide çok yardımseverdi sağolsun baya yol gösterdi bize.
  • basond  (18.03.14 10:09:37) 
www.hikmetshouse.com

ben gittim burada konakladım çok memnun kaldım
  • baknedicem  (18.03.14 15:37:34) 
Goremeden uchisar kasabasina yuru yurmeyi seviyorsan ve musaitsen.yola dikkat et ama.yol ustunde kahve molasi ver 'o agacin alti'nda.dunyanin en eski gokdelenini gor.yol kac km bilmiyorum.goremeden bisiklet kiralayabilirsin.


  • safsafinaz  (18.03.14 16:55:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.