[]

ücretsiz vpn kullanırken mail hack yemek?

uk tabanlı ücretsiz bi vpn buldum, bağlandım, 5 dk sonra maile mesaj geldi "mailinize şu şu yerden şüpheli bi giriş yapıldı" diye. nasıl oluyor bu ya? şifremi hemen değiştirdim bağlantıyı da kopardım ama daha ne yapabilirim?




 
vpn ile girdiğin için öyle görünüyor. şüpheli giriş sensin yani. :)


  • ozzpwnz  (18.03.14 01:40:31) 
hadi ya. gerçi giriş kanada'dan yapıldı diyor ama?


  • clementine  (18.03.14 01:42:21) 
e vpn kanada üzerinden olabilir, uk demişsin ama. sanmıyorum yani. şöyle diyeyim, uk üzerinden ayrıca bir "mailinize şurdan giriş yapıldı" diye mesaj gelmediyse boş yere telaşlanıyorsun. :)


  • ozzpwnz  (18.03.14 01:44:45) 
hehe sağol :P boş yere panik yaptık


  • clementine  (18.03.14 01:45:54) 
giriş yapılan bilgisayarın adı ve browser(mozilla, explorer, chrome) bilgisi de vardır muhtemelen mailde, iyice rahatlamak için ona bakabilirsin. ;)


  • ozzpwnz  (18.03.14 01:46:52) 
bu ara her vpn kullanan gelip burada bunu soruyor :) vpn kullanmak demek başka bi ülkeden bağlanmak demek. başka bir ülkeden bağlanınca da şüpheli hareket oluyor işte onu söylüyorlar.

uk tabanlı olabilir ama farklı farklı ülkelerde serverları vardır.
  • cthulhu  (18.03.14 02:30:11) 
asıl cevabı verilmiş, yan cevap olarak, bir de her ücretsiz vpn 'e atlamamakta fayda var, ne olduğu belli bir firma değilse güvenmeyin.


  • aranelsurion  (18.03.14 02:36:54) 
Merhaba,

Benim de başıma gelmişti böyle bir şey. Fakat ben vpn'e romanya üzerinden bağlanıyordum, uyarı mesajı ÇİN'den bir giriş denemesi olduğunu söylemişti. Üstelik verilen saatte -greenwich'e ve ya senin kayıt olurken seçtiğin saate göre- online değildim.

Kısaca, dediğin gibi de olabilir. Şüphelerinde haklısın. Ama kendi bağlandığın server ise ve o saatte online isen sensindir belki. Benimki acayip bir olaydı.

Bir de, CIA, MI6 gibi istihbarat teşkilatları bilimum ülkede ücretsiz/ücretli vpn'ler kurdu diyorlar; insanların bilgilerini toplamak ve profillerini çıkarmak için. Sonuçta yakalanmak istemeyen vpn'e başvuruyor, mantıklı bir hamle. Bunu da belirtmiş olayım, fakat kesin bir şey değil bu, söylenti.
  • susamli cubuk  (18.03.14 02:51:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.