[]

suriyelilere seçmen kağıdı

bu haberin doğruluğu nedir? www.facebook.com




 
Suriyelilere kimlik verildiğini gözlerimle gördüm ama hepsini verildi diyemem. İsimleri değişmediği için doğru olabilir.


  • pavlis  (17.03.14 23:30:33) 
pause adam koyun gibi biat etmiyor sorguluyor/soruyor onyargılarını ve siyasi saplantılarını duyurunun dısında bırak..soruya gelirse burası alice in harikalar diyarı hersey olabilir(tabiki alice biz degiliz:)


  • bluewhale  (17.03.14 23:30:38) 
kadının doğum yeri casablanca yalnız, bu da suriyeli değil faslı olduğunu gösteriyor. velev ki suriyeli olsun, belki de kadın yasal yollarla aldı vatandaşlığı, nerden bilecez?


  • kugsel adam  (17.03.14 23:31:28) 
not for sale +1

doğru mudur değil midir bilemem de beklenir mi? kesinlikle. şaşırtır mı? asla.
  • ozzpwnz  (17.03.14 23:32:04) 
Merhaba;

Yerleşen Suriyeli göçmenlere TC Kimlik Numarası verilmişti, ki hatta bu eski bir haberdi.

Sonuçta TC Kimlik No'su olan herkes oy kullanma hakkına sahiptir. Tersini söyleyenler gidip "hani biz koyunduk?" diye otlamaya gitsinler artık, ne diyeyim...
  • susamli cubuk  (17.03.14 23:32:05) 
Beyler, cehalet almış yürümüş artık ülkede.
yok birisi ben gördüm de demiş, hepsine verildi diyemezmiş... nerede gördün arkadaşım? bir açıkla istersen. hadi burada açıklayamıyorsun git bi chp merkezine orada anlat neler gördüğünü...
hiçbir suriyeli göçmene vatandaşlık falan verilmedi. hiçbirinin de ortada belgesi yok. ama yine iftiracı zihniyet almış başını gitmiş.
T.C. vatandaşı olabilmenin şartları bellidir. Ha şartları sağlamadan bi Suriyeli T.C. vatandaşı yapıldı ahan da bu belgesi deyin oyunu KK ya vermeyen adam değil be!
Bak bu kağıtta da bir şeyler yazıyor ama nedense hiçbir şey okunmuyor. Ha velev ki bu adam Suriyeli ve oy kullanacak, e ne var bunda? Adamın kaç yıldır TR de olduğunu biliyor musun?
  • ne nicki be  (17.03.14 23:37:12 ~ 23:38:58) 
TC vatandaşı olmanın şartları tabi ki belli, ancak siz bunları 1 milyon dolara TC vatandaşı yapan arkadaşlara anlatın bence.

Bıktım insanlara bir şeyler anlatmaya çalışmaktan.
  • susamli cubuk  (17.03.14 23:39:39) 
@ne nicki be, ben gözlerime mi inanayım yoksa size mi? Vatandaşlık verilmedi diyende sizsiniz, sizde verilmediğini ispat edin?

Parti tutmuyorum yine de CHP diyorsunuz bunun adı partizanlık. Zaten sizden olmayan herkes ya cehape zihniyeti ya da paralel devlet.
  • pavlis  (17.03.14 23:48:09 ~ 23:50:41) 
Merhaba ben aynı zamanda güzel insan olan idiot.

Asgari ücret aldığım sosyal medyacılık işiyle ancak geçinebiliyorum. Gönül isterdi ki ben de Suriyeli göçmen olayım, Hatay'ın altını üstüne getireyim, bedavadan İzmir'e yerleşeyim; fakat olmadı.

Şimdi bana "İnsanlığın yüzkarası, orada adamın güvencesi yok, ailesini kaybetmiş. Kucak açmayacak mısın?" derler. Haklılar da kendilerince. Ama sorun kucak açıp açmamak değil, yapılan bir iyiliği suistimal etmek. Gittikleri yerde asayişin altını üstüne getirirlerse, kendilerine kucak açanları ezmeye çalışırlarsa tabi ki herkes tavır alır kendilerine. Neyse, konu bu değil zaten.

Ben maaşım gereği değil, bildiklerimi söylemek için buraya cevap giriyorum. Kendi çapımda mantık sınırlarında cevaplar veriyorum, ki bazıları hatalıdır kabul ediyorum; ama "yok şunu gösterin, yok bunu gösterin" diyenlere de gıcığım biraz. Ya tabi şunu kabul ediyorum, adam ortada olan bir iddianın kanıtını elbette ister, zaten olması gereken bu. Ama ortaya çıkan kanıtlara, şahitlere de inanmıyorlar bu sefer. "Montaj, dublaj, komplo" nidaları hala hepimizin kulağına çalınıyor, yalan mı? Bir yerden sonra "YUH ARTIK!" deniliyor hakkaten.

CHP'li sayılmam tam olarak. Aslında apolitik bile sayılabilirim, zira her partide kafama göre bir şey bulabiliyorum. Hatta AKP'nin bile bazı yaptıklarının arkasında dururum, objektifliğime yanayım (az önce taktım fularımı). Sağduyulu da biriyim, bana göre. Ama şu yazdıklarımı bir partiye ya da KK'ye nasıl bağladınız ben anlamadım.

Neyse; ben şahsen bildiğimi söylüyorum, tıpkı buradaki herkes gibi. Bilerek yalan yanlış konuşmak, konuşanın kendi kişiliksizliğidir kanımca. Burada yazanlara inanabilirsin, inanmayabilirsin; bu senin tercihin. Tıpkı televizyondaki söylenenlere biat edip etmeyeceğin gibi. Fakat yok orçmuş, yok salak değil idiotmuş, geç kardeşim bunları... Aş artık biraz.
  • susamli cubuk  (18.03.14 00:29:15) 
rte istedikten sonra yapılamayacak bir şey var mı şu ülkede? kanunlu ya da kanunsuz?

olaya bakıyorum, amaca bakıyorum, yaptığı iddia edilene bakıyorum. yapar mı? yapar.
  • transall  (18.03.14 00:37:27) 
ulan adamlar komşumuz bile oldu. oy da kullanırlar tabi. hala inanlar bar yaeeaaaaaaaaeea diye ağzı yayanları görünce camı çerçeveyi dağıtasım geliyor!

edit: mahallede komşu.
  • farrytikki2  (18.03.14 01:12:08 ~ 01:13:30) 
Suriye'lilere oturma izni ya da tc vatandaşlığı verildiğini inkar etmek komik.

Fakat şöyle bir olay var yanılmıyorsam. Sonradan tc. vatandaşlığına geçildiğinde oy kullanmak için belirli bir süre ikametgah şartı olması lazım.

Gerçi bunlar hep normal şartlar altında. Bizde ise maalesef en son referandumda gelmeyenler adına oy kullanan sandık görevlileri davası vardı. Olmayan katlara, olmayan kişileri yerleştirme olayı da haberlere çıktı. Sonuç?
  • nawar  (18.03.14 04:09:27) 
Adama seçmen yaptıklarını ispat et diyorum, sen yapmadıklarını ispat et diyor. :)
Bi başkasıda komşu oldular diyor:) yav vatandaşlık diyoruz adam komşu oldular diyor:)asddfgfdssdfgda
Bu duyurunun seviyesi iyice düştü. Mantıklı bi şekilde tartışma yapacak adam kalmadı pek...
  • ne nicki be  (18.03.14 08:15:19) 
Ölüler;
www.beyazgazete.com

Akli dengesi yerinde olmayanlar;
forum.memurlar.net

Suriyeliler;
sozcu.com.tr
www.gencbakis.org

şimdi kaynaklara 'güvenilir değil hüloğ' diyeceksin canım kardeşim, biliyorum, fakat inan zerre sikimde değil.

sakın ola ki bana kalkıp da 'cehape kk ya siz biz ehü' yapma, senin hayatın boyunca öğrenebileceğin şeylerin çok ötesinde bir ideolojiye sahibim.
  • Mackinaw  (18.03.14 08:40:55 ~ 08:42:02) 
@ne nicki be

Bir AKP'li ile mantıklı ne konuşabilirsin ki bu saatten sonra
  • beholderrulez  (18.03.14 08:49:14) 
@ mackinaw
Olm böyle cevaplar yazıyorsunuz, sonra benim cevaplarımı tartışma başlatıcı içerik diye siliyorlar:)

  • ne nicki be  (18.03.14 08:52:30) 
vay arkadaş insanların yalan borcu var ya "gözümle gördüm" demek de yetmiyor artık...


  • mortar  (18.03.14 15:35:05) 
adam gayet mantıklı bir şey demiş: iddianızı belgelendirin demiş. sonar çok net bir şey demiş: "T.C. vatandaşı olabilmenin şartları bellidir. Ha şartları sağlamadan bi Suriyeli T.C. vatandaşı yapıldı ahan da bu belgesi deyin oyunu KK ya vermeyen adam değil be!". siz adamın ne akp li olduğunu bırakmışsınz ne bu akp uşağıyla mantıklı konuşulamayacağını ne koyunluğunu ne otladığını vs. vs.

ayıptır, yazıktır, günahtır. el insaf!


ayrıca mortar kardeşim, bu millet neler gördüm dedi de insanları sokaklara döktü, yaktırdı, yıktırdı, nefret ettirdi de sonradan yalan çıktı. olan garibanlara oldu. onların yalan borcu mu vardı? sen kimsin ki sana inanalım?

ve 2. ayrıca, daha okuduğunu anlamayan, casablankanın suriyede olduğunu sanan gerici düşmanı aydın neferlerimizin varlığı koltuklarımı kabarttı.
  • yemrem  (18.03.14 15:55:40) 
@yemrem
insanlar kanıt getirsin sonra peşlerine düşülsün sözde komplo(!)tezgahlıyorlar diye hayatları zehir olsun öyle mi? kanıt olsa bile inanılmıyor; photoshop deniliyor, montaj deniliyor, deniliyor oğlu deniliyor. twitter davasını hatırlarım sana; atılan twitler belli ama göz korkutmak için davalar açıldı.

inanmak istemeyen kanıt olduğu halde inanmayabiliyor zaten; o sebepten neyi kime ispatlamaya çalışıyoruz ki derim ben. ben kimim; sade vatandaşım. peki sen kimsin benim kim olduğumu sorguluyorsun?

sorgulayacaksanız son 1-1,5 yılda olan kps(kimlik paylaşım sistemi)sistem kesintilerinin çokluğunu sorgulayın. ne oldu da sürekli bakım yapılma ihtiyacı duyuldu sistemde?
  • mortar  (18.03.14 17:17:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.