[]

camin onundeki kumru

camin onundeki saksi filan konulan beton cikintisina kumru geldi yerlesti. once biraz cali cirpi getirdi, sozumona yuva yapti galiba, sonra yumurtladi. butun gun uzerinde oturuyor. cami acmiyoruz ama arada meraktan perdeyi acip bakiyoruz. o da bize bakiyor. sorularim:
1. cali cirpisi az, usur mu?
2. gunduzleri evde olmadigimz icin gormuyoruz hep yumurtalarin ustunde mi oturuyo yoksa arada ayrilip yemek yemeye filan gidiyor mu?
3. yiyecek bisey vermek gerekir mi vermeye kalksak kacar mi?
4. bebeler olunca ne olacak? asagiya duserler mi? onlari beslemek mi lazim hic ellsmemek mi?
5. ucmalari ve tasinmalari ne kadar surer?

 
onlar esli takiliyorkar. birbirlerini degistiriyorlar. cali cirpi yeter onlara. sadece perdeyi de acarken urkutmeyin bir de yuvada olmadiklari zaman yuvaya yumurtalara asla dokunmayin insan kokusu sinerse gelmezlermis.

15-20 gunde yavrular cikiyori 10-15 gunde de ucuruyorlar.

ilk basta cok cirkin oluyorlar
  • exlibris  (17.03.14 23:17:27) 
bizim balkona bi kumru yuva yapmıştı. yumurtaların üzerinde o oturuyordu, bir süre sonra da baba kumru geldi, yemek falan getirdi. biz yine de bir avuç kadar buğday , kuskus falan koyduk, yedi hepsini. arada kendisi de kalkıp gidiyordu.

yavrular çıktığında da baba gelip yemek getirmeye devam etti, 4 kişilik bir aile oldular resmen. biz de o koyduğumuz yemler bittikçe yeniledik. bir ara baba yok oldu, anne tek kaldı. bazen yavruları bırakıp gitti, birkaç kez 1 gece boyunca falan gelmediği oldu. ama sonra hep geldi, bebelerine baktı.

neyse kısaca:

1- onlar ayarlıyor çalı çırpıyı. sen yuvaya karışma.
2- genelde oturuyor, arada gidiyor geliyor falan. ama ne yumurtalara ne yavcrulara SAKIN HA dokunma, yoksa terk ediyorlarmış.
3- dediğim gibi, buğday vs verebilirsin. yiyorlar.
4- bebeler olunca 2 hafta kadar ailece yaşıyorlar, belli büyüklüğe geldiğinde de anne baba bir arada bildiğin uçuş dersi veriyor. biri kalkış pistinde, diğeri varış limanında (bizim varış limanı karşı apartmanın çatısıydı) bekliyor, bebeleri yönlendiriyorlar.
5- bi 15 günde falan da yuvayı tamamen terk ediyorlar.

edit: bizimkiler 16. günde uçmuş.
  • letheavendangered  (17.03.14 23:18:59 ~ 23:19:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.