[]

Erasmus Almanya

İyi akşamlar herkese.

Politika okuyorum. Erasmus yapacağım fakat akademik kaygı+gezme+dil öğrenme kısacası tüm bunları gerçekleştirebileceğim ideal şehri arıyorum. Konstanz, Mainz J. Gutenberg ve Berlin Frie Univ. seçenekleri arasında sıralama yapmak durumundayım fakat feci bir kararsızlık yaşıyorum.

Bu üniversitelerde bulunmuş olanlarınız deneyimlerinizi paylaşabilirseniz ve kafamı biraz daha karıştırırsanız sevinirim.

-Bölüm açısından, siyaset veya ua ilişkiler alanlarında ders seçebilmek istiyorum. (çeşitlilik önemli)
-Okulun yeri olarak, şehir merkezinde yer alması önemli tabii ki.
-Tercihen suyun olduğu ve daha güney bir yer düşündüğüm için Berlin'i biraz geri plana atmış olsam da, üniv. özelinde bilgi paylaşımı çok makbule geçer.
-Son olarak ulaşım: trenle seyahat etmek ve çevre ülkeleri gezebilmek açısından hangi şehir benim için daha kolay olur?

Teşekkürler şimdiden.

 
soruna soruyla karşılık vermek gibi olacak ama

şimdi almanyada eğitim dili almanca ve ingilizce.

bu iki dilden birisine iyi bir şekilde hakim misin? malum sözel ağırlıklı bölüm okuduğundan uzun makaleler okuman veya kitaplar okuman gerekebilir. erasmus'ta bunları geçebileceğini düşünüyor musun?

ben de sana benzer durumdayım. bi erasmus isteğim var ama bi de dil olayı var. o yüzden sordum
  • raskolnikov2  (17.03.14 21:55:03) 
frei berlin diger okullardan daha iyi ve avrupa'da prestijli bir okul. Keza bircok ders ingilizce. Berlin Ryanair ile gezebilirsen oldukca uygun bir yer.


  • aaaaa  (17.03.14 21:58:50) 
Aralarinda en guzel sehrin berlin olusu gibi en prestijli okulun da freie uni berlin olusundan dolayi berlin derim. Ama ortasindasin boyle almanyanin yani trenle baska ulkeler zor ordan.


  • ozymandias10  (17.03.14 22:00:04) 
Bölümü ingilizce okuyorum zaten, o konuda sıkıntı yok. Almanya'da da dersleri ingilizce göreceğim. Fakat ek olarak, tabii ki Almanca öğrenmeyi de istiyorum.


  • mrsmoon  (17.03.14 22:00:18) 
berlin disinda birisine gidersen yanarsin. istanbul, yozgat ve usak arasinda tercih yapmak gibi.


  • yonge and bloor  (17.03.14 22:06:27) 
Berlin


  • roket adam  (17.03.14 22:17:45) 
politika diye bölüm mü var tece'de?


  • edgenabby  (18.03.14 12:12:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.