[]

2-3 kisilik kolay tatli

Yurt disindayim ama turk urunleri bulabiliyorum. Firin ve ocak var, blender da mevcut.

Yapimi zor olmayan, tadi guzel, 2-3 kisinin yiyebilecegi ( aklima tavuksuz tavuk gogsu geldi ama bir kamyon adam doyar onla) tatli tarifi ariyorum. Fazla yapmak istemiyorum cunku yiyecek adam bulamam.


Iki aydir yedigim tek tatli waffle, kurtarin beni bu durumdan.

Ekleme: kullandiginiz tarifi ile birlikte soylerseniz sevindirirsiniz su garibani.

 
azıcık miktarda un helvası, irmik helvası falan? hatta kızarmış ballı muz da yapabilisin çok pratik.

edit üzerine gelen edit: helvaları kendim denemedim ama ballı muz için olay şu:

çeyrek su bardağı süt, çeyrek su bardağı su, çeyrek paket vanilya ve çeyrek paket kabartma tozu. bunlara göz kararı un ekliyoruz - kıvamı böyle muzun üzerinden akıp gitmeyecek koyulukta olmalı, bal kıvamı gibi. muzları böle çaprazımsı kesiyorsun biraz kalın dilimler. sonra bu sos daldırıp kızgın yağa atıyorsun, kızarınca hemen sıcağıyla bal döküyorsun üstüne. istersen biraz susamla da süsleyip yiyebilirsin. biraz ağır oluyor ama çok lezzetli :)
  • letheavendangered  (17.03.14 16:45:59 ~ 16:57:04) 
un helvası kavursana tereyağlı, diycektim şimdi tam.


  • innerbliss  (17.03.14 16:47:59) 
mozaik pasta da yapabilirsin.


  • innerbliss  (17.03.14 16:48:25) 
revani yapabilirsin...ufak bir 30 cm'lik bir tepsi kadarı kafi size...


  • inanmazsan inanma  (17.03.14 16:55:42) 
etimek tatlısı hafif ve yapımı kolay. etimekleri; şekerli suda(ılık) ıslatın. şekerli su yerine meyve suyu da olur. üstüne 1litre süt 8 kaşık irmik ve 8 kaşık toz şekerli irmik tatlısını döküyorsun. soğuyunca üstüne kremşanti, sonra da bir paket hindistan cevizi döküyoruz. buzdolabına en az 1 saat beklet. afiyet olsun:)


  • naturelist  (17.03.14 17:39:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.