[]

Muhtemel YGS 2014 fiyaskosu

Malum cemaat-akp kavgasi ulkeyi alt ust ettigi gibi sinavi da alt ust edecek fisiltilari her yerde. Dershane kapatma mevzusu uzerine bir de secimlerin bir hafta sonra olmasi dusunulerek sorularin oldukca kolay olacagi soyleniyor. Bakin dershane olmadan da yapilabileceginiz sorular soruyoruz ayagina.
Kolay olmasi ortalama ogrencinin isine yarar gibi gorunse de ortalama uzeri basarisi olan ogrencilerin ufak bir yanlis ile cok fazla kisinin altina dusmesine sebep olacak. Herkesin sorulari yapabildigi bir sinavda siralama zaten saglikli yapilamayacak. Bu yuzden Orta zorlukta hatta cok zor bir sinav olmasi basarili ogrencinin cogu zaman isine gelir. (Bir soruda takilip gerisine zaman yetistirememe gibi durumlar disinda)
Tam en azindan abiler ablar sizdirilan sorularla, sifrelerle haksiz yere onumuze gecemeyek diyorduk ki simdi de osym sacma sapan bir sebeple(iyi sorulari daha sonra degistirip kullanabilirmisler!) sorulari aciklamayacagiz dedi. Bu ne anlama geliyor boyle, bu sefer de sifreler akboylara mi gidecek?

Sorular gereginden fazla kolay olup siralama alt ust mu edilecek?
Sorulari aciklamayarak ne yapmaya calisiyoar?
Sakirtlerin onune tas koyim derken siradan caliskan ogrenciyi de arada kaynatacaklar mi?

 
Çalışkan öğrenci her halükarda kazanır. Sorular kolaysa herkese kolay, zorsa herkese zor. Çalışan adamın kazanacağı bir sınav olacak yani.

OLabilecek en kötü şey soruların çalınması veya birilerine verilmesi, o da yıllardır oluyo zaten.
  • roket adam  (17.03.14 12:09:48) 
Sorular cok kolay olursa orta uzeri adam ile orta alti adam ayni yapar, belki de orta uzeri adam dikkatsizlikle bir soruyu kacirir ve otekinin altina duser. Ayni bolumu yazan bu iki adamdan calismayani calisanin onune gecer. Puan sinavi olsa dedigin dogru ama bir siralama sinavi bu. Cok kolay sinavlar iyi ogrencilerin siralamalirinin saglikli olmamasina yol acabilir, buyuk ihtimae acar


  • Mamutabi  (17.03.14 12:12:44) 
Eğer sınavla oynamak isterlerse bence sadece soru tipi değiştirilir. Kolay soru, zor soru kimseye yaramaz.


  • onexey  (17.03.14 12:14:54) 
Alakası yok. Çalışan adam her türlü yapacak. Muhtemel başarısızlığınıza bahane üretmek yerine ders çalışın.


  • roket adam  (17.03.14 12:15:21) 
Bu bir sıralama yarışı. Sorular zor olursa atıyorum şu anda tamamen 1000. olmak için 160 sorudan 100 net yapman gerekecek (sayılar sallama). Sorular aşırı kolay olursa 1000. olmak için 150 net yapman gerekecek. Sen 50 net fazla yapacaksın sorular kolay olursa ama herkese kolay olacak. 50 Net fazla yapacaksın ama sıralaman değişmeyecek. Soruların kolay ya da zor olması önemli değil. Senin diğer öğrencilere göre ne yaptığın önemli. Herkes aynı sınav sorularıyla gireceği için bir sorun yok.


  • godsparticle  (17.03.14 12:18:45) 
bence ilk defa güvenilir bi sınav olacak. ilk deffa soruların cemaat e sızmadığı bi sınav olacak. rahat olun.


  • ne nicki be  (17.03.14 12:44:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.