[]

KOŞMA ile ilgili sorular ve Şişli civarında koşmak için uygun yer var mı?

Selam

Hazır hava da yumuşamaya başlamışken daha önce yapmadığım bir şeyi yapayım, koşayım diyorum. Spor salonlarındaki koşu bantlarından nefret ettiğimden açık havada koşma fikri hep çok güzel gelse de erteledim. Bu işi bilenlere sorularım var.

1-Koşu ayakkabıları neden çok pahalı? 400 tl civarıydı baktığımda. Training tarzı ayakkabım var bi tane nike onla koşsam ne olur?

2-Nasıl bir yol izlemeliyim? Öncesi ve sonra neler yapmalıyım, işe yaraması için nelere dikkat etmeliyim.

3- Cuma, cumartesi, pazar dışında sabahları dersim olduğu için gündüzleri koşamayacağım, nasıl bir düzene oturtmak gerek bu işi. Her gün mü, gün aşırı mı? Sabah ve akşam fark eder mi?

Ben diyorum ki bi çıkayım birkaç gün ayakkabı kıyafet vs almadan önce bi tayt, tişört, normal bir spor ayakkabı ile koşayım üçüncü veya dördüncü güne aslında nasıl ekipmanlara ihtiyacım olduğunu daha iyi anlarım. Ayakkabının neresi rahatsız etti, kıyafet nasıl olsa iyi olur gibi. Olur mu böyle?

Ayrıca Şişli'de oturuyorum. Bulabildiğim en düz yer Cevahir Avm'nin içi. Bu taraflarda, civarda koşulabilecek yer bilen var mı?

Teşekkürler.

 
Şişli'deysen Ortaklar dan aşağı doğru kaptırıp Maçka demokrasi parkına gidebilirsin, oradan Nişantaşı na çıkıp geri donebilirsin ama biraz uzun bir parkur olur tabii.


  • oldboy  (17.03.14 09:02:04) 
1. ayaklarin yara oldugu zaman anliyorsun neden pahali olduklarini. nike lunagride+5 onerebilirim. www.modagram.com burada fiyat oldukca iyi. nike magazasindan 265 tl paraya almistim. en buyuk avantaji bagciklarin ayakabi tabanindan cekilmesi, boylece ayagi tam sariyor ve ayaklarin stabil kaliyor. ayrica topuk destegi ve ice dogru basmani engelleyen destekleri var. havlu corap ile kullanirsan muhtesem oluyor.

2. hafif tempo ile baslaman gerekiyor. daha sonra hizlanacaksin zaten. ilk asamalarda kendini cok zorlamaman, hatta arada hizlanacaksan da once iyice isinmis olmana dikkat etmen gerekecek.

3. aksamlari kosabilirsin. yemek yedikten 1,5-2 saat sonra kosuyorum ben. tok karna cok rahat olmadigini zaten goreceksin. ayrica ihtiyac duydugun enerjiyi de ancak o sure sonunda elde edebiliyorsun. ben haftaici aksamlari kosmayi tercih ediyorum. haftasonu ne zaman musait olursam o zaman kosuyorum.

motivasyon icin akilli telefonlarda kullanilan bircok program var. runtastic bunlardan biri. gps ile haritada rotani takip ediyor, total km ve hizini da sunuyor. pro versiyon biraz pahali ama senede 1-2 defa ucretsiz olarak yayinliyorlar. nike+ running, pumatrac gibi programlar da mevcut.

1. maddede linki verdigim ayakabiya chip takiliyor, 40-45tl. bu cip sayesinde nike programinda attigin adim sayisi, km falan bilgilerini gorebilirsin.
  • a340  (17.03.14 09:13:35) 
1-koşarsın koşmasına da tam randıman alamazsın. yerinde olsam bir koşu ayakkabısı edinirdim. geniş zamanı düşünerek.
2-hafif tempoya başlamadan önce bi' 5-6 dk stretch(ısınma) yapmalısın. kesinlikle yap bunu, unutma! sonra yavaş yavaş süreni ve mesafeni artıracaksın. hafif tempoyla başlayacaksın. zamanla ilerleteceksin.
3-ben her gün koşuyordum, aktif şekilde sporla uğraşırken. özellikle akşamları koşuyordum ben.

"Ben diyorum ki bi çıkayım birkaç gün ayakkabı kıyafet vs almadan önce bi tayt, tişört, normal bir spor ayakkabı ile koşayım üçüncü veya dördüncü güne aslında nasıl ekipmanlara ihtiyacım olduğunu daha iyi anlarım. Ayakkabının neresi rahatsız etti, kıyafet nasıl olsa iyi olur gibi. Olur mu böyle?"

iyi bile olur.


maltepe de oturuyorum, her gün beşiktaş'a gidiyordum koşmak için. iskeleden başlıyordum, bebek'i bitirene kadar koşuyordum. 7 km civarı. tavsiye ederim kesinlikle. müthiş oluyor. yalnız ortaköy'e kadar yol, trafik, insanlar derken biraz sıkıntı çekiyorsun. demem o ki mesafelere pek önem verme. gerekirse yarım saat otobüs yolculuğu yap, sırtına koşu çantası alırsın, havlu, yedek atlet vs. koyarsın. bir mağazanın tuvaletine (ben hep starbucks'ta yapıyordum bunu, üstüne bir de yağsız sütle kahve yahut su içiyordum mis gibi) girip üstünü başını değiştirebilirsin.



bir gün duyuruca koşu programı yapmak lazım aslında. :)
  • papillon7  (17.03.14 10:06:30) 
anadolu yakasındaki koşuculara katılabilirim.

haftasonu da avrupai bir koşucu olurum gerekirse.
  • [silinmiş]  (17.03.14 10:35:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.