[]

yeni muhabbet kuşuna nasıl davranalım?

arattırdım biraz ama genelde yavrular için cevap verilmiş sanki. dün kuşçudan aldık işte, yavru değil galiba normal büyüklükte. dişi.

kafesine koyduk. yemi suyu, aynası falan var. kafeste bi problem yok.
arada konuşuyoruz, ıslık falan öttürüyoruz sesimize alışsın diye.

onun dışında elimizi falan sokup rahatsız etmedik, korkar baştan yabancılaşır diye. nası yapalım da rahat rahat kafamıza, omzumuze konacak samimiyete ulaşalım?

 
Kusu cildirtmayin.
Oyun oynuyoruz biz ama diye marul falan uzatip cekme oyunu , saga sola saga sola kosturma oyunu yapmayin ( umarim anlatabildim)

Bu sebeklik kus icin bir oyun degil, sinir edici bir eylem. Sonra hayvan olene kadar size gicik olur

Kardesime dudagindan opturen kus benimle arasinda 5 m varken cildirirdi.

Hic sevmezdi la beni.
  • cecilia  (16.03.14 21:01:23) 
ağır hareketlerle parmağımı falan uzatırım tünesin diye ve yem vermeye çalışırım mesela ama zamanlama nasıl? dün aldık, biraz daha bekleyelim mi? erken mi yani? yoksa başlayalım mı ufak ufak?


  • xenophobe  (16.03.14 21:02:47) 
Alisana kadar elinize almayin. Saolsun annemin muthis kus sevgisi yuzunden aldigimiz 10 tane kus, sonradan kafayi siyirdi. İsirmaya basladi. :) Annem severken olduruyodu resmen. :)

Uzaktan, kafesten sevin. Bi sure sonra elinizi kafese soktugunuzda parmaginizi ona uzatin. Geliyorsa zaten sikinti yoktur. Gelmiyorsa zorlamayin.
  • barbara herhalde barbara manken olan  (16.03.14 21:02:48) 
erkek mi dişi mi?

erkekse konuşturmak için şimdiden basit sözcüklerle ya da koyduğunuz isimle seslenin. o duya duya taklit edecek.

kafes kapısını açın (tabi pencerelere vs dikkat edin) elinize yem ya da ekmek parçası vs koyun yedirmeye çalışın. ilk başta korkar tabi ama korkuyo diye vazgeçmeyin, alışacak.

bi de ben kuşumun sesini telefona kaydetmiştim onu dinletiyodum hevesle cevap veriyodu yavrum. böyle böyle konuşmaya alışır, size alışır.

yemini suyunu verip terk etmeyin yani. geçin karşısına her gün konuşun. anlatın havadan sudan ilgiyle dinliyorlar yavrular :)
  • buzbebek  (16.03.14 21:03:37) 
Arada kafasına vur sonra sev, sonra vurur gibi yap ama sev, severken aniden vur.

ve bunu 1 yıl boyunca her gün tekrarla.

Kuşunuz hazır.
  • anonymice  (16.03.14 21:05:00) 
yukarıda da yazdım dişi. erkekler daha çabuk konuşuyormuş galiba ama bilemedik onu. yok ya yem su verip bırakma değil aksine alışsın bize konuşsun gezsin odada falan istiyoruz işte ama nasıl davranalım onu bilemedik. ben de kendi konuşmamın dışında arada youtube'dan kuş sesleri falan açayım bari sıkılmasın. :)


  • xenophobe  (16.03.14 21:05:56) 
bilal oglan ses kaydını dinlet. oradan babaÇIM babaÇIM demeyi ...


  • farrytikki2  (16.03.14 21:11:39) 
çok tepki gelebilir ama, ele alışması için bi arkadaşım(cidden bi arkadaşım) kuşun kanatlarını kesmiş önceden. ucundan kesmiş tabi, tüy kısmından. kuştaki cıvıklığa inanamazsın. sonrada uzamış tabi kanatları, rahatlıkla uçuyordu. yemek yerken falan ağzımıza kadar giriyodu kuş, ele geliyodu, sevdiriyodu vs. benim pek kafama yatmadı yöntem, ama o kuş gördüğüm en cıvık kuştu.


  • icim urperiyor  (16.03.14 21:59:36) 
ilk bir ay ortama iyice alışana kadar uçurmayın. sonra allah muhafaza bi taraflarını çarpabiliyorlar.


  • durme  (16.03.14 22:15:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.