[]

fabrika ortamında çalışmak, başka bölümlere iş yaptırmak adına

fabrikada çalışıyorum ve prosesi takip ettiğimden oluşan ve oluşabilecek sorunlar için başka bölümlerden iş bekliyor ve talep ediyorum. ancak diğer bölümler yapılacak işin kendileriyle alakasını ve önemini kavrayamadığından işi yapmıyorlar, geç yapıyorlar. yaptırmakta zorlanıyorum.

ne tavsiye edersiniz bu tarz bir çalışma sisteminde? bazı durumlarda papaz oluyoruz diğer bölümlerdeki eşit seviyedeki arkadaşlarla.

sizin yöntemleriniz nelerdir?

 
Gördüğüm pek çok fabrikanın sorunu bu. Sizin tek başınıza halledebileceğiniz değil pek. Üstünüzün sorun olduğunu fark edip duruma müdahale edip soruşturması gerek ve buna göre de artık ödül/ceza veya tatlı/sert ne yapıyorsanız yapması gerek. Kendi seviyenizdeki insanlara bulaşmanız zor, çok fena papaz olduğunuzda size inat kötü mal gönderme durumu da olur, sırf siz zor duruma düşesiniz diye. Koordinasyonu kim yapıyor, toplu süreci kim yönetiyorsa sorun orada şu an. Eğer siz fazladan çaba gösterip onların açıklarını kapıyorsanız ve ortada sorun yok görünüyorsa, üstünüz için hava hoş.


  • aychovsky  (16.03.14 20:39:33) 
Üçerli, dörderli gruplar halinde, gerekirse birebir olarak toplantı alıp şöyle demen gerekiyor. Bi de ses kaydına gir tabii.

Sevgili arkadaşlar, siz de ben de bu yapının maaşlı çalışanlarıyız. Hepimizin belirli görevleri ve iş tanımları var. Bu görevi ben kendim seçmedim, keza aynı şekilde siz de kendi görevlerinizi kendiniz seçmediniz, kurulu düzen bize bu bu görevleri uygun görmüş. Dolayısıyla maaş almaya devam edebilmek için bu işleri olabilecek en doğru ve en iyi biçimde yapmak durumundayız. Geldiğimiz noktaya bakıldığında benim işlerimin, bazı arkadaşların görevlerini yapmaması veya eksik veya geç yapması sebebiyle aksadığına şahit oluyorum. Bunun sonucunda bana yönetim hesap sorduğunda, her ne kadar arkada dönen dolapları tolere etmeye çalışsam da verecek cevap bulamıyorum, en sonunda konu bu işi kimin yaptığına geliyor. Namlunun ucunda, zincirin son halkasında bu işleri yapmayan / geç yapan adamlar oluyor her zaman.

Sonuç olarak maaş almaya devam etmek istiyorsanız size kişisel tavsiyem bu bu işleri doğru düzgün yapmanız. Yoksa ben de işlerin eksikliğinden sorumlu olarak sizi göstermek zorunda kalacağım ve kendimi kurtarıp bu mevzudan sıyrılacağım, olan size olacak.
  • roket adam  (16.03.14 20:42:31 ~ 20:43:19) 
internal customer kavramindan bihaber olan insanlarin calistigi bir sirket iste...

isteklerin ayni odada calistigin arkadasindan olacaksa bile, ona email ile bildir istegini. kendi mudurune de CC'le.

cok kibar bir dil kulllan. asla ust perdeden konusma.

makul bir sure sonra, kibarca hatirlatan bir email daha at.

bu arada, bizim is niye bitmiyo gardasim diyen biri olursa yukaridan, o emailleri ekle ve filan falan departmanlardan cevap bekleniyor de...

isin nerelerde tikandigini, her daim belgeleyebilecek durumda ol.

CYB = Cover your butt!
götünü kolla yani!
  • compadrito  (16.03.14 20:48:54) 
şirket içi bir yazılım gerekli
belli işleri işemirleri kodları ile başka bölüme bilgisayar üzerinden göndermek çözüm olacaktır.

Örneğin sen masa yaptıracaksın metal kısmının çizimleri şirket sistemi üzerinden belli bir işemriyle metal atölyesine kalanları ahşap atölyesine gönderirsin iş senden çıkar sen beklemeye kalırsın

Onlarda sistem üzerinden aldıktan sonra sana laf edemezler
İlk aklıma gelen bu tip bir sorundu başka bir şekilde ise sorunun açıkla daha ayrıntılı yardımcı olalım
  • basond  (16.03.14 20:55:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.