[]

vardiyali calisma 1 ay/1 ay ya da 2 ay/2ay cok guzel degil mi?

Neden kimse yapmiyor? Herkes isletme muhendislik vs okuyor 1000 2000 liraya calisiyorlar haftanin 5 6 gunu. 2 ay boyunca her gun calissak sonra 2 ay istedigimizi yapsak daha iyi degil mi? Kaptanliktaki gibi mesela? Gemide 2 ay tikili kalmak mi zor geliyor insanlara?

Oburunde de ofise tikili kaliyorsun oyle degil mi? parasi vs de guzel. gezmek de cabasi.

turkiye de pek yok ama yurtdisinda maden petrol vs o isler de ayni. 2 hafta is 2 hafta bos. tabi onda cok gezme yok. ama yine de..

ne diyorsunuz?

 
O kadar uzun tatillerden sonra işe başlamak zor olur. Ben haftada 3 gün çalışıyorum, 4 günüm tatil. Her tatil sonrası travma yaşıyorum resmen.


  • buff  (16.03.14 20:14:20) 
bu bir tercih. uç noktalarda yaşamak da bir seçenek sizinki gibi, stabil hayat da bir seçenek. insanların aileleri, çocukları var. bir çocuğun okuması ve anne baba yanında mevcut bir halde yaşaması sizin dediğinizde en azından kaptanlıkta mümkün değil.


  • prodeq  (16.03.14 20:14:58) 
şantiye gemi ortamları o kadar da çekici değil 1 ay 2 ay süreyle tamamen erkeklerden oluşan bir ortamda yaşamak çok yoğun çalışmak uyku dışında neredeyse hiçbir şey yapmamak sosyal hayatın 0'a meyletmesi ayrıca acil durumlarda bu süre uzayabiliyor,düzenli bir hayatın olamıyor sevdiğin sanatçının konsere gelmesi veya eşinin doğum günü çocuğunun doğumu gibi olaylarda yanında bulunamıyorsun, ben evlilik kurumu açısından sormuştum bir petrol şirketi sahibi abimize oldukça yararlı bulduğunu söylemişti sonuçta her dakka dırdır yok sen geri geldiğinde birbirinizi oldukça özlemiş oluyorsunuz, sıkılıp da kavga etmeye başlayamadan tekrar gidiyorsun falan sağlam evlilikler oluyormuş.


  • panthera onca  (16.03.14 20:16:34) 
@prodeq genc yaslar icin diyorum zaten. 30dan 35ten sonra biraz zor..


  • babamasoliimbananickaldirsin  (16.03.14 20:16:51) 
@panthera onca yok yahu turkiyedeki durumlari bilmiyorum da okuyorum biraz, gemilerin hepsinde internet tv spor salonu lounge her bir bok var diyor. gunde 8 saat calisilan vardiyalar da var mesela . 12 olan da var tabi. ama 12 bile olsa 8 saat uyku 4 saat yine bos.
full erkek olmasi ama evet..

tamam sosyal hayat yok da her allahin gunu aksama kadar calisan ofis calisanini dusunun. onun tek sosyalligi trafikte gecirdigi saatler ve starbuckstan kahve almasi. haftasonu anca cikacak sosyallesecek. o da parasi varsa. bir de garip hobileri olan bir adamsa benim gibi cikip 4 5 gun bir yerde geciremez kafasina gore.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (16.03.14 20:19:17 ~ 20:21:10) 
bir çok çalışanın işi süreçlere bağlıdır.

örnbeğin bir işe bugün başlarsın, senden bağımsız gelişmeler 3 gün sonra sonuçlanır, sen 1 hafta daha çalışır sonuçlandırır ve senin sonuçlarını bekelyen bir başkasına direksiyonu verirsin. bu tarz şeyler senin dediğin gibi çok zor olur. açıkçası ben patron olsam bunu kesinlikle istemem, şuan çalışan olarak da istemem. kaldı ki diğer yandan, çalışmadığın 2 ayda da kendini finanse edebilecek kadar iyi para kazanman lazım.

ama şu olabilirdi; insanlar ücretleri değişmekle birlikte isterlerse 4 ya da 6 gün çalışabiliyor olsalardı çok iyi olurdu. açıkçası ben %20 daha ücret için cumartesi de çalışmaya okeyim. ama maalesef böyle bir imkan yok. ya da örneğin evine daha fazla zaman ayırmak isteyen bir anne 4 gün çalışabilir.

bu dediğin olay genelde çok yorucu işlerde oluyor.
  • hope ender  (16.03.14 20:19:41) 
@hope ender ben yanlis sormusum sanirim. demek istedigim butun isleri boyle yapalim degil, neden insanlar oyle isleri tercih etmiyor? ozellikle maddi sikintilarla bogusan genc kisim.


  • babamasoliimbananickaldirsin  (16.03.14 20:25:31) 
tam emin konuşamam gemi ortamlarıyla ilgili sadece 1 referansım var kaptan adayı mısıra gitti geldi geçen yaz ama hem tehlikeli hem yoğun çalışma gerektiren bir ortam olduğunu söylemişti loungeda romunu yudumlayarak manzara izlemiyormuşsun, ki lounge spor salonu falan hiç bahsetmedi sadece parası iyi katlanıyoruz tadında konuştu, ayrıca okulu da askeriye gibiymiş(piri reis).bir sürü eğitim alıyorlar deniz tutmasına denize düşme durumlarına karşı hipotermi vıttır zıttır yine de deniz tutuyor mesela adamları günlerce denizde fırtına riski korsan riski risk arttıkça ücret artıyor tabi


  • panthera onca  (16.03.14 20:31:10) 
gemi için anlatıyorum;

6 ay kontrat atarsın, 7 maaş alırsın. rotaya göre 15 20 günde bir karaya yanaşırsın, duruma göre de karaya inersin. bazen olur limanda 1 hafta kalırsın, o ülkeyi gezersin.

8 saat çalışırsın, 4+4 ten. geminin tamamı erkek değildir, en azından her zaman değildir. karaya yanaşınca gemiye fahişeler gelir.

eskiden olsa yapılırdı ama artık cazip değil. rütbe atlama süresi 1 yıldan 3 yıla çıktı, aklı olan çıkmaz daha denize.
  • niyeti bozuk http nesnesi  (16.03.14 20:46:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.