[]

Septisemi / kan zehirlenmesi

Şu anda annem almanya'da bu hastalıktan muzdarip. Yatıyor öyle hastanede, günlük kan alıyorlar ölçüyorlar falan. Artıyormuş kanındaki zararlı miktarı sürekli, düşüremiyorlarmış. Mesafeden, iletişim kopukluğundan falan pek net bilgi de alamıyorum risk vs. konusunda.
Bu ne kadar riskli bi durum? Yaklaşık 3-4 haftadır bu şekilde gözetim altında hastanede. Tedavisi konusunda nasıl seçenekler/yöntemler var? Açıkçası yakında hayatını kaybedecek gibi davranıyor yanındaki refakatçiler, beni oraya davet etmeyi düşünüyorlar falan. "Ölmeden bi göreyim" durumu gibi, allah allah ya.



 
çok ayrıntılı bilgim yok ama ölümcül bir hastalık olduğunu biliyorum. bir arkadaşımın akrabası bu hastalıktan vefat etmişti.


  • zenciamacalismiyor  (16.03.14 19:06:14) 
Çok riskli.

www.nigms.nih.gov

%28-50 oranında ölüm riski var.

dua edin.
  • compadrito  (16.03.14 19:38:13) 
sepsis zor ve riskli bir durum

ama septisemi'nin kendisi bir hastalık değil. enfeksiyona bağlı vücudun son savunma mekanizmaları ile aslında bir nevi kendi kendine zarar vermesi.

tedavisi de kaynağa göre elbet değişken
3-4 haftadan bahsediyorsunuz, "davet etmeyi düşünüyorlar" falan diyorsunuz. 3-4 hafta süren septisemi görmedim ben. davet etmeyi de düşünüyorlarsa da çok ciddi değil gibi? başka bir şey olmasın?

ama her halükarda annenin yanında olmak lazım
  • la noix  (16.03.14 19:53:38) 
@la noix, septisemi oncesinde kalp etrafinda su toplamasi falan vardi, onunla ayni zamanda septisemi basladi. kalpli olay daha oncelikliydi sanirim once onu tedavi ettiler suyu aldilar ameliyatla, simdi de septisemi ilerliyormus gunden gune. 3-4 hafta total sure yani. "3-4 hafta suren septisemi gormedim" derken neyi kastettigini anlamadim ama


  • hjarteblod  (16.03.14 20:05:46) 
sen git abi Almanya'ya. zaten okula filan gittigin yok.


  • compadrito  (16.03.14 20:10:11) 
@compadrito, okul uzaktan egitim zaten :) is var, tam zamanli calisiyorum ben. izin aliriz tabii muhim degil orasi


  • hjarteblod  (16.03.14 20:15:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.