[]

Al işte yine ikilem

selamlar,

Ya kafama takılan bi soru varda sizinde objektif yorumlarınızı alayım.
1)İyi bi üniversitenin iyi bir bölümünde yüksek lisans yapıyorum.
2)Türkiye için iyi sayılabilecek kurumsal bir firmada (özel sektör) iyi bir paraya çalışıyorum.

Ama bu ikisi aynı anda yürümüyor. Birinden vazgeçmek zorundayım. Ne yapsam karar veremedim. Okulu bırakırsam askerlik problemi var, işi de bırakmak istemiyorum. Ayrıca okuyup akademisyen olacak bi adam değilim, ama işimle ilgili sevdiğim bir bölüm olduğundan daha çok şey öğreniyorum. İşi bırakıp bu yaştan sonra aile parası almakta koyar.

Konu hakkında aklınıza ilk gelen yorum'u yazabilirsiniz.

Herkese teşekkürler.

 
Aklıma ilk gelen şu: Atılma kalktı, işte çalışarak ve yüksekte oyalanarak askere gitmeyebilirsiniz. Öğrencilik haklarınızın bittiği süre sonra askere gidebilirsiniz, birkaç yıl kazandırır. O arada yükseği bırakabilirsiniz.

Aklıma ikinci gelen: Her dönem bir ders ala ala yükseği usul usul bitirir ve yine öğrencilik haklarınızın bittiği yerde askere gidersiniz. Böylece yavaş yavaş yüksek de yapmış olursunuz, askere gidene kadar iş de devam eder.
  • aychovsky  (16.03.14 18:05:35) 
Ne kadar mümkündür bilmiyorum okul ve hocalar ile ilgili olarak ama aklıma ilk gelen şey eğer ders aşmasındaysanız ders seçmek ve bu dönem sadece bazılarından geçmeyi hedeflemek yani okulu uzatmak. bu mümkün olmaz ise yüksek lisansı seçmezdim sanırım.


  • la lykia  (16.03.14 18:08:19) 
hocam işi bırakma ama ikisini ayarlamaya çalış bence. hiç olmuyorsa okulu bırak biraz para biriktir sonra devam edersin..


  • whatnow  (16.03.14 18:22:23) 
dostlar öncelikle teşekkür ederim. Yüksek lisansı usul usul bitir dedinizde, azami süre 3 yıl değil mi yüksek lisansta, ben mi yanlış biliyorum? Eğer dediğiniz gibiyse, usul usul bitirebilirim


  • gkn  (16.03.14 18:52:58) 
Azami süre 3 yıl da, atılma kalktı. Bu da şöyle oluyor, 3 yıldan sonra okuldan atılmıyorsunuz, istediğiniz zaman bitirebiliyorsunuz ama 3 yıldan sonrası için harç ödüyorsunuz ve öğrenci pasosu gibi haklardan mahrum kalıyorsunuz. Yüksek lisans için tecil yaşı 35 diye biliyorum.

Edit: Yalnız bazı okulların kuralları olabiliyor "şu kadar senede bitmezse yeniden 6 kredi ders al" gibi.
  • aychovsky  (16.03.14 18:58:18 ~ 18:59:08) 
Ben burdan şunu anlıyorum.
Okulu azami süresi olan 3 senede bitiremedim. Bu durumda okul askerlik şubesine yazı gönderip tecilimi bozmuyor.
Ama okula harç ödeyip, dersi almaya tezi yapmaya devam edebiliyorum. Eğer böyleyse süper bi şey bu.
  • gkn  (16.03.14 19:09:27) 
Askerlik konusundan tam emin değilim öyle bir derdim olmadığından. Onu kesinleştirmeniz gerekebilir ama ben bu şekil biliyorum.


  • aychovsky  (16.03.14 19:26:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.