[]

kiz basina gezme, akil fikir tavsiye ariyorum

söyle bir durum sözkonusu.
yillardir yurtdisinda yasiyorum (alamanciyim) ve türkiyeyi gezmek istiyorum. daha önce gsgm'nin genclik kampina katilip adiyaman, urfa, mardin yapmistim.
bu sefer 1-2 hafta van, agri civari, olmadi dogu karadeniz, yine olmadi ic anadoluyu gezmek istiyorum. cok fazla param da yok.
yasim gectigi icin genclik kamplarina katilamiyorum. türkiye'yi gezme istegini benimle paylasan arkadaslarim yok. kiz ve tek basima da hem cesaret edemiyorum, hem de yalniz cekilmez diye düsünüyorum. son ihtimal genelde emekli yasli basli insanlarin da katildigi turlara basvurmak var aklimda ama bu fikirden de aslinda pek hosnut sayilmam.

siz benim yerimde olsaydiniz ne yapardiniz? kiz basina yollara düsülür mü? vaz mi geceyim bu sevdadan nedir yani? gibi sorularima cevap aramaktayim.
tesekkürler

 
doğu karadenizde tek başınıza gezebilirsiniz. kaldı ki orda doğa yürüyüşleri yapan turist kafileleri oluyor onlara iştirak edebilirsiniz. artvin ve ilçeleri hopa/arhavi/borçka/şavşat gezilecek şahane yerlerdir. ayrıca karagöllerin tümüne ve borçka/camiliye gidebilirseniz şahane olur. iş görmez belki çok fazla ama şuraya da bir gözatın turizm.artvin.gov.tr

not: baktım çok övmüşüm bu notu yazmam icap etti:artvinli değilim.
  • akustik cinayet  (25.05.09 23:39:58) 
van, agri, karadeniz
kiz basina..
ben olsam çikmazdim..
erkek basima bile düsünürüm baya.
  • samfisher  (25.05.09 23:40:41) 
Gezin tabii, ama yine de yaninizda biber gazi falan bulundurun.


  • msb  (25.05.09 23:40:56) 
yarin tum gazetelerimizin (eger imkan yoksa internetten de olabilir) ucuncu sayfalarina bakiniz derim, baslangic olarak.
ben kizim olsa, asla istemezdim bunu.

size de artik cok siradan gelmiyor mu tecavuz, cinayet, kafa koparma, kacirma vs. haberleri? cok korkutucu.. isin boyutu bu, abarti da yok.

muhakkak aileden en az bir erkek veya bir grupla tavsiye ederim, nacizane.
  • la traviata  (25.05.09 23:41:35) 
vazgecme,
once kendine dogru duzgun bir plan yap, hangi sehirleri dolasmak istedigini, siralamasinin nasil olacagini hangisinde kac gun kalacagin gibi parametleri bul/hesapla.. daha sonra ilgili illerde ki hotel, pansiyon fiyatlarini/kalitelerini arastir hatta eksiduyuru ve benzeri platformlardan fikir al. eger yaninda az esya bulundurursan dikkat cekmezsin he dersen ki "-ben bir yol ayrimi gordugumde istedigime girmeliyim." bunun sonucunu bilemem ancak spesifik yerleri dolasirsan kesinlikle sorun olmaz.

yaklasik 1 yilimi otostopla gecirdim. gazetelerde dergilerde bahsi gecen tecavuz/taciz gibi olaylar okuyucunun dkkatini ceksin tiraj yakalasin diye yoksa o yollarda cok guzel arkadasliklar kuruluyor cok hos vakit geciriliyor ancak bunlardan hic bahsedilmiyor. ister artvinde ol ister muglada farketmez.

sakin olumsuz dusunme, eger senin icin bu kadar onemliyse, ve 70 yasina geldiginde arkana baktiginda "-keske yapsaydim lan" diyeceksen. hic durma tak cantani sirtina bisey kaybetmez hatta cok sey kazanirsin...
  • buyerson  (25.05.09 23:45:57) 
vazgeçme tabii ki. beni de gezi planına kat. iki kız hiç bişicik olmaz bize:)


  • noroloji  (25.05.09 23:47:25) 
doğu karadeniz mi dedin? tam senlik bir şey biliyorum:

www.halkevleri.org.tr
  • temasettin  (25.05.09 23:58:22) 
iki sene once oludeniz de kayakentte 19 yasinda hemsirelik okuyan bir vietnamli kizla tanistim , kiz 40 gunlugune yurdumuza gelmis , istanbul dan baslamis sirasiyla ege uzerinden devam ediyordu ki fethiye de rastlastik , acti haritayi gitmek istedigi yerleri birbir saydi , benim adini bile duymadigim , gormedigim pek cok ilden bahsetti ki mardin , diyarbakir , agri , artvin ordan karadeniz ve ic anadolu sonra istanbul , bir arkadasimla beraber buralara gitmesin diye uyarip siki sikiya nasihatlerimizi siraladik ama ne fayda gitmis gormus gezmis gonlunce , hala maillesiyorum tekrar gelmek istiyor , ulkemizi cok begenmis.

diyecegim o ki dilimizi bile bilmeyen 19 luk kiz ulkemizi dort bucak geziyor , bu satirlari yazan ben dahil kacimiz tam manasiyla yurdu bastan basa gezdik meraklar icindeyim , yine de amac eglenmekse ki benim de yontemim bu , biniyorum ilk vesaite tren vapur otobus farketmez nereye gittigimi bilmeden yollara dusuyorum , bence gidecegin kentleri iyice calis , nerde kalicaksin kaca kalirsin , neler yersin oncelikle maliyet cikart , pek cok kentte pansiyon fiyatlari 50 tl nin uzerine cikmaz iki kisi olursaniz daha da ucuza mal edersin , araba kiralamayi dusunuyormusun mesela bazen arac olmazsa olmaz oluyor ama hayli maliyetli , mesela araba kiralayip 15 gunluk akdeniz gezisi yapabilirsin , ciddi bir tehlike de barindirmiyor antalyadan yola cikip mersin e kadar gidersin yada antalya bodrum arasi ama gunluk arac kiralari nerden baksan 80 lira filan olmali su aralar bi de benzin koyacaksin.

karadeniz diyorsan turlara katilman iyi olur , ulasim cok cok zor , dagcilikla ilgilendigim icin biliyorum dogu karadeniz de kackarlarda vesait bulmak o kadar zor ve maliyetli ki , ve ucuza bulabilecegin pek cok tur mevcut , ic anadolu diyorsan da belli basli sehirleri gezecek gorecek yerleri belirleyip otobusle sehir sehir gezebilirsin.

istersen oncelikli olarak bolgeleri anlatan bir kitap al ekin yayinlarindan her yil guncellenen turkiye tatil rehberi gibi şu an aklima cok fazla kitap ismi gelmiyor sonradan gelirse yazarim bi dolu onemli rehber var aslinda , rehberlerden alternatiflerini belirleyip bir plan cikar , cunku bir iki haftalik surecte iyi bir planlama olmadan gorebilecegin yer sayisi sinirli kalir , gecen sene bir arkadasimla 21 tane antik kenti 13 gunde bitirememistik mesela , gece gunduz yol aldigimiz ve kendimizi cok zorlayip bayginlik seviyelerine vardigimiz halde ,

diyecegim o ki oncelikle
hangi yoreye gitmek istiyorsun
yol guzergahin ne olacak
ne yer icersin
nerelerde konaklarsin
ne kadar harcayacaksin bunlari inceden inceye planlayip hareket etmen en sagliklisi olacak.

ayrica haberlerde abartilanlar ve manset yapilanlar haricinde halkimiz cok yardimsever , cogu zaman evlerinde misafir eder yemeklerini paylasirlar.
  • zirvelerin ozgurlugu  (26.05.09 00:38:58) 
istanbulda bile, otelde yalnız kalan kızın odasını basıp tecavüz etme, fuhuşa zorlama haberleri çıkarken, otel sahibi bile böyle bir şey yaparken zerresiyle çekince hissetmezken, 16 yaşındaki çocuklara onbeş, yirmi kişi tecavüz ederken yahu kız başına allahın unuttuğu yere gidilir mi...


  • ilse  (26.05.09 02:23:43) 
vazgeçme falan diyorlar da, pippa bacca'yi tanir misin bilmiyorum, tanimiyorsan bir arastir tekrar düsün öyle karar ver, malesef türkiye'de durum bu. ve olay dedigin yerlerde de degil, gebze'de oluyor. dedigim gibi tekrar düsün...


  • samfisher  (26.05.09 05:54:26) 
yurtdisindan x yasindaki kiz bile gezmis sen mi gezemiceksin diyenlere kulak asma. Burasi turkiye, burasi oyle bir ulke ki tecavuz, gasp, adam oldurme haberleri duyuldugunda tepki verilmiyor, cunku alisildik bir sey. Bundan daha aciklayici ne olabilir?

3-4 kisilik icinde saglam erkeklerin de oldugu bir grup harici gezmeye cikma. Dogu bati farketmiyor olsa da dogu daha tehlikeli denebilir. Fakat PippaBecca'nın Sakarya'da olduruldugunu unutmayalim.

Sozun ozu; biz cok severiz gerek kendimizi gerek yabanci milleti kandirmaya ulkemizin sahane oldugu, baris icinde huzurlu bir hayat yasadigimiz gibi yalanlarla. Cok guzel bir ulek olabilir dogal hayat anlaminda lakin insanlari state of natureda yasamakta.

Sen sen ol boyle bir gezi yapayim deme. Ucuncu sayfa haberi olma sansin %95.
  • nochristrequiress  (26.05.09 09:31:42) 
sakın samfisher gibileri dinlemeyin. doğu karadenizde her yerde el üstünde tutulursunuz, yayla zamanı gitmişseniz size yemek verirler, müsaitlerse çadırda kalmanıza gönüllleri razı olmaz.

memleketi istanbuldan ibaret sanan arkadaların da oaralara bir yolculuk yapmasını öneririm.

doğu anadoluda, kendi başına gezen pek çok bayan "back paqcker" ile karşılaştım, son derece memnunlar idi.

gözünüzü karartın ve gidin, döndüten sonra da sonucu yukarıdakilere bildirin...
  • kabablanka  (26.05.09 09:45:16) 
emin ol burda "vazgecme" diyenlerin tamami izin vermezdi kendi ailesinden genc bir kiza tek basina cikmayi.

hayallerinden elbette vazgecme ama bunu turkiye sartlarini dusunup daha uygun yollarla yap.

bence orta yol budur.
"gazetelerin tiraj artirma yontemidir tecavuz haberleri" diyenlere de tanridan akil fikir diliyorum.

en onemlisi de su ki,
dunyanin en temiz insanlarinin oldugu yerde de bir sapikla karsilasabilecegin gibi,
dunyanin en pis yerinde cok temiz insanlarla da karsilasabilirsin.
ama bunun garantisi yok, turkiye degil, dunya pis bir yere gidiyor ve sana cidden bir sey olursa allah korusun, burda "cik tek basina, biseycik olmaz" diyenlerin verecegi cevap "kismet" , "o da cok sanssizmis, oysa ne kadar iyi insanlar var o yörelerde" diyip gececeklerdir, cunku cok alistik bu haberlere, artik gunun siradan bir olayi gibi o haberler.

neye karar verirseniz verin, dikkatli olun.

bonus
(bkz: tecavüz/@la traviata)
  • la traviata  (26.05.09 12:39:14 ~ 12:40:09) 
bence tek gezmeyin. bir arkadaşınızı kafalayın, olmadı birileriyle tanışın, birlikte gezin. sırf güvenlik nedeniyle de değil. çok daha fazla eğlenirsiniz ve çok daha rahat da edersiniz.
van, doğu karadeniz, iç anadolu gayet güvenli bölgeler. ağrı dağı ve doğubeyazıt da turist kaynıyor, buralarda başınıza hiçbir şey gelmez.

pippa bacca gibi gelinlikle gece yarısı otostop çekmeyeceğinizi varsayıyorum elbette.
  • 386 dx  (26.05.09 13:41:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.