[]

Bisiklet Alacağım, Sorularım Aşağıda

Merhaba arkadaşlar;

9 senelik Ümit maceramdan sonra ne alırsam alayım bana kralmışım gibi hissettirecek 2. bisikletimi edineceğim :D taksitli olması şartıyla 650-750 tlye kadar filan bütçem var. Sorularım şu şekilde:

1- btwin ve Sedona arasında kaldım, kullananlar ne düşünüyor? Fiyat, dayanıklılık, servis desteği vs. konularında hangisini tavsiye edersiniz?

2- Gördüğün Sedona modellerinden birisinde (şehir bisikleti) arka tarafta sele eklenmiş şekilde geliyordu. Bu selenin insan ağırlığını kaldırabileceğini sanmıyorum, limiti 5-10 kg civarlarında. Kısa mesafede iki kişiyi böyle bir bisiklette güvenli şekilde taşımak için nasıl bir ekleme yapmak gerekiyor? Kaldırımdan kaldırımdan, yavaş yavaş gideriz, problem çıkmaz :)

3- Ankara'da metroya bisiklet sokuyorlar mı? Evle okul arasında metro kullanıp, oraya kadar olan mesafeyi de bisikletle katetmeyi düşünüyorum. Güvenlikle papaz olur muyuz?

4- Kilidi vurup, saatlerce allahın boşverdiği yerde bırakabileceğim bir kilit arıyorum. Tavsiyeleriniz?

5- Velev ki kilidi kırdılar, bisikleti aramaya koyuldum. İçine görünmeyecek birşekilde GPS takip sistemlerinden koyma imkanım var mıdır? Mümkün olduğunca ucuz bir yöntemle?

6- Bu bisikletlere ufak eklentilerle motor takılıp, elektrikli bisiklet elde edilebiliyormuş. Verimli olur mu, olursa en güvenli ve uygun şekilde nasıl yaparız o işi?

Fazlaca kafa ütüledim, ama aklımdakilerin hepsini de döktüm sayılır :) şimdiden teşekkür ederim cevaplar için. Tikleri esirgemem, merak etmeyiniz.

 
4- bisikleti kilitleye bilirsiniz ama aksesuarlar iki tane el aletiyle çıkartılabilir. çiçek abbas gibi aletin şasisiyle başbaşa kalabilirsiniz. o yüzden bisiklet kitlenmez diyorlar. genelde bisiklet çalanlar halka açık yerde kilitsiz bisiklete binip uzaklaşır, ya da sürekli park ettiğin yere makasla gelip aleti yürütür. kalın kilit alabilirsiniz ama aksesularlar tehlikededir. bir de, direk vs. olmayan yerde kadroyu janta bağlamayın. salağın teki görmeyip sürmeye kalkar jantın içine sıçar. pedal-kadro şeklinde bağlayın.

6-hız göstergesinin parçaları bile apaçi tofaşına çeviriyor bisikleti. bence temiz tutun, sade tutun.
  • vizdilva  (16.03.14 01:31:33) 
1- marka takıntın olmasın, genelde servis işlemleri ücretsiz olmaz.
sana kurulumu her marka ücretsiz yapacak, sonrasında parçada "kullanıcı hatası" sonucu oluşan ya da hata sonucu olmadığını kanıtlayamayacağın sorunlarda ücretsiz destek alman yine zor... dayanıklılık konusuna gelirsek, neredeyse her marka fason üretim yaptırıyor, btwin'i bilmiyorum ama sedona taiwan'dan getirtiyor diye biliyorum kadroları.

2- sele derken? bagajdan mı bahsediyorsunuz acaba? çanta takmak için olan hafif yükler taşımaya yönelik bir bagajdır bence sele değil de... fotoğrafını eklersen sevinirim, merak ettim.
bisikletle iki kişinin güvenli ulaşım sağlamasının tek yolu tandem kullanmaktır, normal bisiklet iki kişiye uygun değildir.

3--

4- yok öyle bir şey. janttan kilitleseniz jantı söker bisikleti alırlar, kadrodan kilitleseniz jantları, sele borusunu vs. alırlar. tamamını çalamasalar da parça parça götürürler.

5- çalınan bisiklet genelde parça parça satılacağından bulunma ihtimali yüksek olur, çok uygun fiyata ayarlamanız zordur, ama var öyle sistemler.

6- kendi performansınızı arttırarak her şekilde yeterli hale gelebilirsiniz. verimli olarak motor eklenemez, bisikleti ağırlaştıracağından motor aktif olmadığında size aktif olduğunda sağlayacağı katkıdan fazla sıkıntı çıkarır.

fiyat/performans oranı göz önüne alındığında özellikle düşük bütçede salcano öneririm, fiyatları diğer çoğu markanın aksine tl üzerinden belirlendiğinden döviz kurunun etkisi minimum düzeyde kalıyor.
pazarlıkla zorlarsanız city sport 40 alabileceğinizi düşünüyorum.
  • ucan spagetticanavari  (16.03.14 01:32:31) 
3- ankara metroda bisiklet sokuyolar dun gordum engelli asansoruyle alt kata ineceksiniz


  • maresalx  (16.03.14 09:53:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.