[]

elektro gitar çalmak

küçüklüğümden beri uktedir elektro gitar çalmak. 10 11 yaşımda ailem zorla bağlama çalmamı isteyip kursa yazdırdılar. çok güzelde öğrendim fakat hep gözüm elektro gitarda kalmıştır. Şimdi yaşım 25. Bu yaştan sonra öğrenip çalabilirmiyim tek başıma? Varmıdır tek başına elektro çalmayı öğrenen duyurucular?

ulan düşünüyorumda küçükken bağlama yerine elime elektro verselerdi neler yapardım :(


 
Bu filmi izle ve kendin karar ver :)

www.imdb.com
  • mtfbwy  (16.03.14 00:32:42) 
bağlama ve gitar biraz sıkıntılı çalgılar. yani sıkıntılı derken ikisini birden çalan biri için sıkıntı. çünkü benzerlikleri ve farklılıkları çok fazla, bu yüzden gitarı çalarken bağlama gibi, bağlamayı çalarken gitar gibi çalmaya çalışıyorsun.

cevap olarak; evet öğrenirsin. hatta 15 yıl içinde kulağın iyice oturmuştur zaten, fiziksel olarak da parmaklarının gücü kuvveti yerindedir. pena tutuşuna bence çok takılma, mızrap gibi tutabilirsin. herkesin farklı bir teorisi var o konuda. sadece anlaman gereken kısım gitarın mantığı. pozisyon bilgisi, akor düzeni, dikey armoni ve bir kaç elektro gitara özel teknik.

internette binlerce eğitim videosu vs. var, muhakkak öğrenebilirsin.
  • ilkot  (16.03.14 00:41:27) 
çalarsın tabi. hatta zor da hani içinde varsa virtüöz bile olursun.


  • nodrap  (16.03.14 00:51:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.