[]

Münih-Zürih Seyahati

selam,

aşağıdaki gibi bir plan yaptım flixbus ile gitmek için. fakat zürih'e hiç gitmesem mi diye de düşünmüyor değilim.

yaklaşık 3 gün münihte kalacağım ama yeterli olur mu? tavsiyeleriniz nelerdir? ha bi de kalma kısmını minimuma getirmek istiyorum öğrenciyim sonuçta onun için bahnhoflarda falan kalınabilir mi? ya da en fazla 1 gece misafir edebilecek kimse var mıdır :)

çok teşekürler :)

24.03.2014 Pazartesi: Köln - München 11:05 - 19:10 Uhr

Salı : München

Çarşamba: München - Zürich 18:30 - 22:40 Uhr

Perşembe: Zürich

Cuma: Zürich - München 06:30 - 10:40 Uhr

29.03.2014 Cumartesi: München - Köln 11:45 - 19:50 Uhr

not: fiyat bilgisi de gireyim. köln-münih: 19 euro, münih-zürih: 13 euro

 
Bana kalırsa münihin tam hakkini vermek icib yeterli degil 3 gün.Ama ben münih asigi biri olarak bunlari soyluyorum,yoksa klasik turist gezisi yapmak istiyosaniz yeter de artar bile.Ama dedigim gibi bana kalirsa Munih 3 gunden fazlasini hakediyor cunku Munih in cidden ayri bir ruhu var.

Tavsiye kismina gelince,sunlari soyleyebilirim:

-Karlsplatz'dan Marienplatz'a yavas yavas etrafi kese kese yuruyun.
-Viktualinmarkt'a kesinlikle ugrayin,binbir cesit sarkuteri dukkani ve meshur munih wurstleri(sosis)'ni gormus olursunuz.Et kokusundan igrenseniz bile ugramakta fayda var cunku Bavyera Kulturunun buyuk bir kismini kaplayan seyleri gorebilirsiniz.
-Gittiginiz tarih tam mevsimi olmasa da Englischer Garten'a bir ugrayin.Yemyesil,ibretlik bir sehir parki.Hava guzel olursa uzanin cimenlere,keyfinize bakin.
-Deutsches Museum'u da kesinlikle tavsiye ederim.Alman muhendisliginin özeti gibi.Hakkini vererek gezmek icin en az 2-3 saat ayirmak lazim.
-Bira sevseniz de,sevmeseniz de Hofbrauhaus'u görmenizi tavsiye ederim.Domuz yemiyorsaniz karninizi doyurup gidin cünkü yiyecek olarak domuzdan baska bisey yok pek.Bira tutkunuysaniz dolu bira markasinin kendi bierhauslari var,ugrayabilirsiniz.
-Nymphenburg sarayi guzel bahceleriyle gorulmeye deger bir yer keza.
-Dachau toplama kampini kesinlikle tavsiye ederim.
-Futbol seviyosaniz Allianz Arena gormeye deger.
-Neuschwanstein Satosu biraz uzak olsa da,vakit varaa gorulcek bir yer bence.
-Yazin gitseydiniz Bavyera Alplerine cesitli trekking turlari oluyor onlari tavsiye ederdim.Ben usumem diyosaniz yine tavsiye ederim.
-Onun disinda bol bol yuruyun Munihte.Klasik bir avrupa kenti olmadigini anliyacaksiniz yurudukce,Bavyeranin ruhunu taniyacaksiniz.

Kalma konusu Munihte cidden pahali.Ama yazin gitmediginiz icin makul fiyatlara hostel bulabilceginizi dusunuyorum.Hauptbahnhofta kalinir kalinmasina da gece tum dukkanlar kapaniyor galiba,aklinizda bulunsun.
  • jpsartre  (15.03.14 23:10:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.