[]

Kedi depresyona mı giriyor ?

Merhaba.. Yaklaşık 1 ay önce anne kedi ve yavrularını dışarıdaki tehlikelerden izole etmek için evimizin boş dairelerinin birine yerleştirdik..Lakin herşey çok güzel giderken, yavrular iyice ayaklandığı şu zamanlar anne kedi tuhaf davranışlar sergilemeye başladı

1- Yemek getirdiğimiz zamanlar önceden hiç kaçmadığı halde bizden kaçma eğilimi içerisinde.. Korkuyor bizden.. önceden kendisi sevdirmek için elimize atlarken şimdi yemeğini yedikten sonra kuytulara kaçıyor.. Acaba kedi dışarı mı çıkmak istiyor ? Daha doğrusu özgürlüğünü mü istiyor ?

2- herşey iyi güzel de 4 tane yavrusu var.. 1.5 aylıklar.. dışarıya salarsak her türlü tehlike ile yüz yüze kalacaklar bu konuda nasıl bir formül tavsiye edersiniz ? Yavrularını elimle alıp götürdüğümde yavrular hala ağlıyor ve annesini istiyor.. Annesi de ne kadar depresyonda olsa da yavrularının peşinden geliyor.. Yani hala ayrılmak istememe söz konusu.. Bütün bunlar ortadayken nasıl bir çözüm bulabilirim ?

3- Anne hala yavrulardan ayrılmayı kabullenemezken benim yavrulara sıcak bir yuva aramam doğru olur mu ? Hani daha anne ne kadar bu hayvanlardan kopmak istemeyecek ?

 
bence o yavrular anne sutunden kesildikten sonra, onlara gercek anlamda bakabilecek insanlar bulabilirsen, onlara en buyuk iyiligi yapmis olursun. disari birakirsan anneleri onlari ellerinden geldigince korur belki ama erkek kediler yavru kedileri firsat bulduklarinda oldurebilirler, hayatta kalmalari kolay degil disarida. anne de bu tedirginlik yuzunden oyle davraniyordur belki. umarim hayvanlari oyuncak yerine koymayan kisiler bulabilirsin onlara bakmak uzere. ben de talip olayim diyecegim ama iki erkek kedi var bende de. umarim sanslari yaver gider.


  • npyx  (25.05.09 19:55:38) 
dışarı çıkmak istediğini zannetmiyorum anne kedinin, kediler dolaysız yaratıklar, kuytulara kaçıyorsa kuytularda durmak istiyodur dışarı çıkmak istese kapıya koşardı. depresyonda gibi değil de travmatize olmuş gibi geldi o kedi bana. orda yalnızlarken başlarına bi iş gelmiş olabilir mi, belki dışarı çıktı ve başına bişey geldi ya da içeri biri girdi yahut ne bileyim insan olmak zorunda değil kiremit düştü, yandaki evlerden birinde tadilat oldu falan kedi korktu. (bazı kediler çok ödlek oluyor)

yavrular konusunda ise her iki taraf da ayrılmayı istemiyormuş. onlar ayrılmayı kabullenmeden ayırmayın bence, bi bildikleri vardır. zamanı geldiğinde yavrusunu ite ite kendinden uzaklaştıran anne kedi de gördüm, yaklaştığı zaman anneyi döven yavrular da. Onlar bilirler bence zamana bırakın.
  • hayali arkadaş  (25.05.09 20:46:25) 
1-yavaş yavaş çocuklarını bırakma aşamasında gibi. özgürlüğünü istiyor oluşu kuvvetle muhtemel.

2+3- yavru kediler 2 aylıkken sütten kesilirler, o zaman sahiplendirebilirsin. hatta şimdiden saip bulmaya çalışmak en akıllıcası. kedigen, minikpati, miyavlar gibi sitelerin forumlarına göz atabilirsin
  • gochebe  (25.05.09 20:59:32 ~ 21:00:00) 
depresyona girmiştir.
kediler garip canlılar, hani yok aslansın, kaplansın, avcısın falan diyoruz ama bir yere kapatıldığında, yalnızsa, korkuyorlar.
muhtemelen gece olabilir karanlıkta, sesler fln duymuştur, dışarıdan köpekler havlamıştır bir şey olmuştur. ilgi gösterip biraz sakinleştirmeniz lazım. ama anne olduğu için yavrularını koruma güdüsüyle de uzak duruyor olabilir.
bence ne kadar depresyonda da olsa hayvanı sokağa salmamalı ve yavrulardan ayırmamalısınız ne bileyim. daha hazır değiller demekki
  • ilse  (25.05.09 21:15:40) 
tam anlamadım ama siz bi yere koymadan önce sokak kedisi idiyse kesinlikle dışarı çıkmak istiyordur. istersen kraller gibi bak. dışarı çıkmak ister. çok çok doğal.


  • cereal killer  (26.05.09 01:17:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.