[]

polis göstericilere boya sıkıyor mu?

boya dediğim paintball mermisi gibi birşeydi.

az önce yemek yemek için bir yere gideim dedik kuzenle. arabayı park edip dışarı çıktığımızda karşıdan bir grubun geldiğini gördük o arada polise bir molotof atıldı bizim bulunduğumuz yerden, tam arabayı çevirip sokaktan çıkmaya çalışırken poliste bize sıktı. o hengamede farkına varamadık ama eve gelip arabanın dışına baktığımızda camlar bembeyaz olmuştu ve nefes alınca genzimi yaktı bu toz.

velhasıl neydi bu gaz bombası mıydı?

göstericilerin üzerine sıkıp daha sonra gözaltına alırken kolaylık olsun diye iz mi bırakıyorlar?

 
Kalabalığa karışıp izini kaybettirmek isteyenleri tesbit etmek içindir sanırım.


  • arnatuile  (14.03.14 21:55:41) 
Göz yaşartıcı gazlar 30dk sonra yüzeylerde beyaz toz şeklinde birikinti bırakır. Solunması halinde klasik etkileri yaşatır. Zaten bu kimyasallar aslında toz şeklinde.

Ayrıntısı.

Tear Gas is typically composed of two chemicals:

1) AlphaChloroacetophenone known as CN, and
2) Orthochlorobenzylidenemalonitrile known as CS.

These chemicals are powders that are dispersed as an aerosol. After approx. 30 minutes the tear gas chemicals in the aerosol settle on surfaces. The tear gas chemicals are no longer in the air, but the CN and CS residue is still on the surfaces. These chemicals can cause characteristic tear gas symptoms that include a sharp burning sensation of the skin and mucous membranes, involuntary closure of the eyes, profuse tearing and a runny nose.
  • Beckwith  (14.03.14 21:58:42 ~ 22:01:10) 
şimdiye kadar beyaz ve sarı renkli plastik mermi attıklarını gördüm, üç renk var diye biliyorum birincisi beyaz, topluluğu dağıtmak için kullanılan, sarı topluluğa dahil olanları fişlemek için, diğer rengi sadece topluluk liderlerine kullanıyorlar sanırım (bu kısmı götümden attım tam bilmiyorum), boylar gıda boyasıdır zararsızdır deniyor ama içerisinde yine bişi var, koklayınca yada patlamamışını alıp eve getirip patlatınca duramıyorsun orada.


  • selam  (14.03.14 22:16:09) 
o boyalı mermi ile vurulan arkadaşım var. bildiğin paintball mermisi işte. gıda boyası.

fakat seninki daha ziyade biber gazının tozları gibi geliyor. arabaların üstü bembeyaz oluyor gaz dağılırken.
  • nawar  (15.03.14 02:55:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.