[]

okmeydanında şu an olan olaylar hakkında sorularım var

iyi geceler,

1. anladığım kadarıyla dhkp-c,partizan gibi "aykırı" gruplar,kendilerine mahalleliyi "koruma" misyonu edinmişler, vidyolarda gördüğüm kadarıyla 3 adet ak-47 varmış. şimdi mahalleliyi polisin arkasında tekbir diye bağıran elinde sopa ve pala olan gruptan mı "koruyorlar"?

2. yine bir yerde okudum, o "aykırı" lar olmasa polis evleri tek tek dolaşıp, alevi ve kürtleri dövecekmiş... bu kimin fantezisi olabilir, polis neden böyle bir şey yapsın, var mı bir açıklaması?

3. elinde sopa-pala ikilisi olan grubun amacı ev ev alevi ve kürtlere saldırmak mı? yoksa sadece yine akıllarınca polise yardım etmek üzere mi geldiler o "aykırı" gruplar için?

4. bunca olayın iki gündür yapılan Berkin için ağıt eylemleriyle hiç bir alakası olmadığı belli, burada amaç mezhep çatışması çıkarmak olabilir mi? faşistlerin kürtlere tepkisi olabilir mi? az faşistlerin "aykırı" topluluklara olan tepkisi mi sadece?

teşekkür ederim.

 
2 için fazla iyimsersin, 80'leri 90'ları unutmak bu kadar kolay mı? dhkp-c olmasa polis evleri basacak demiyorum tabii ki; ancak bu bir "fantezi" de değil.


  • hjarteblod  (14.03.14 00:49:52) 
ben bu konuda çok bilgili değilim konuşacak biri dğeilim, videoyu az önce izledim.
herhangi bir gruba yakınlıgım uzaklığım yok.

bana dün öldürülen çocugun intikamını almak için, mesaj vermek için gelmiş insanlar olarak düşündüm videoyu izleyince.
  • analord  (14.03.14 00:59:11 ~ 00:59:30) 
dhkp-c'nin amacı zaten çatışma, anarşi ortamı çıkması, bütün varlığı buna dayanıyor. Bunun içinde yıllardır çabalıyorlar. arasıra yaşanan alevi mahallerinde evlere işaret koyulması olaylarının failleri yine aynı mahallede oturup kendisi de alevi olan dhkp-c üyesi terröristler. halkı birbirine düşürüp çatışma çıkarmak hayallerini süslüyor.


  • mytituaEd Yourvenom  (14.03.14 02:37:04 ~ 02:38:12) 
1- evet. bu noktada sunu animsamakta yarar var, gerilimin arttigi donemler tehlikelidir. bilhassa, insanlarin kendilerini sonuna kadar hakli, ve korkunc haksizliga ugramis hissettikleri, canlarinin yandiklari donemler. cunki bu duygu yogunlugu ile kolayca kantarin topuzunu kacirabilirler. haklilik / haksizlik dusunmeden, sonunu dusunmeden patlamalar yasayabilirler. bu nedenle, 'sahte bayrak', 'ajan provakator' gibi mevhumlar gunluk yasamin bir parcasidir.

2- var. maras katliami ve sivas katliami en aci orneklerinden. ama bu topraklarda katliam, pogrom eksik olmadi tarih boyunca. yukaridaki yanitla birlikte okuyunuz, ozellikle 80 oncesinde anadolu'nun ortasinda korunmus bir 'hilal' yaratma tasarisi cercevesinde, camii'lerin en kalabalik oldugu zamanlarda cemaate fiziki saldirida dahi bulunup 'allahsiz gomunisler, kizilbaslar camiiye saldirdi' yalanlarini yayanlarini animsayalim. bunlarin cogu kotu sonuc verdi, bir kismi ise imamin yahut cemaatteki amcalarin uyanik davranmasiyla onlendi. ancak, saldiriya ugradigini, sehit verdigini, kendini korumasi gerektigini dusunen bir topluluk doldurusa getirildiginde buna benzer sonuclar verdi. veriyor.

3- yukarida aciklandigi uzere, savunma refleksiyle doldurusa getirilmis kalabaliklar cogunluktur. bunlar icinde macera heveslileri, cakallar itler de vardir. toplumu biraz taniyorsaniz, kalabalik ortamlarda bulunduysaniz, kenar mahallede yasdiysaniz, askerlik yaptiysaniz, futbol macina gittiyseniz bunlari zaten sezebilirsiniz.

4- olabilir, olmayabilir. burada tertipcilerin, kavgadaki taraflarin, mahallelinin, saldirganlarin, direnenlerin hakikatte ne amaclandigina girersek, elde yetersiz ve karisik veriler oldugundan, saatlerce teori uretebiliriz. geregi oldugunu dusunmuyorum. belli sinirlar icinde aklimizi, mantigimizi, izanimizi, yuregimizi koruyabilsek yeter. insanliktan cikmasak yeter.

rica ederim.
  • viva paulista  (14.03.14 03:06:03) 
dhkp-c'nin eylemi "mahalle basmak" diye nitelendirilebilir. okuduğumdan anladığım buydu dün gece yazılanları olabildiğince takip ettim.

hani bu mahalleyi savunmaksa, tamam 1000 kişi ve eli sopalı bir grup söz konusuysa anlaşılabilir ama okmeydanının yapabileceği bu durumda mahalleye polis sokmamak, böylece polisin mazur görüp mahallede at koşturmasına müsaade edeceği yeniyetme mafya özentilerini en baştan desteksiz bırakmak olabilirdi. mahalle basmayı seçmek çok anlamsız ve aptalca.

alevilerin böyle bir kaygısı olduğu an ne bileyim buraya polisten önce kameralar gazeteciler gitmeli.
  • ismail yk  (14.03.14 03:18:36 ~ 03:19:28) 
@ismail yk yahu bambaşkaymışsınız gerçekten, polis gelsin sopalı grubu tepelesin falan; polis onları koruyup zırhlı araçlarla taşıyor yahu zaten? neyin polisi, neyin koruması? gene neyin basması yahu, adamlar o mahalleyi koruyorlar ve zaten o mahallede örgütlüler.

yanıtlayayım dhkp-c sempatizanı falan da olmayan birisi olarak tek tek:

1) evet öyle. aykırı gruplar dediklerin zaten o mahallede varlar ve o mahalleden insanlar. polisin arkasına sığınmış sopalı, palalı ve gerekince "emanet"i getirecek tiplerden koruyorlar mahalleyi.

2) dövmekten fazlasını da yapabilirler. örneğini istiyorsan yakın türkiye tarihine bakabilirsin. maraş katliamı, elazığ katliamı, '80 öncesinin sivas katliamı, sivas katliamı, kırıkhan katliamı, çorum katliamı, gazi mahallesi katliamı ilk aklıma gelen örnekler. daha üzerinden çok zaman geçmedi, polisin göz yumması ile solun güçlü olduğu "istanbul'un balkonu" diye bilinen semte mafya saldırdı, o olaydan sonra da silahlı kişiler mahallerini savunmak için silahla gezdiler. o aralar da etraftan gene saçma sapan tepkiler geliyordu. benzer gruplar sopalarla, satırlarla, sallamalarla forumlara saldırıp insan yaraladılar daha birkaç ay önce, şehirlerde ortaya çıkıp insanlara saldırdıklarının görüntüleri ve haberleri duruyor. daha aylar önce hatay/armutlu'da çivili sopalarla sokakta insanlara saldırdılar, evlere girdiler - polis ne yapıyordu hepimiz de biliyoruz. polis tüm bu saydıklarımda da ya göz yumdu yahut da saldıran tarafı korudu herkesin de bildiği üzere.

3) amaçları oraya girip insanlara saldırmak. zaten o gruplar, bunlar orada oldukları için nöbetteler.

4) bunca olay sadece berkin elvan anması ile bir anda ortaya çıkmadı ama olan şey, berkin elvan anmasının olduğu gün bir takım milislerin, polisin göz yumması ve koruması ile satır sopa ile insanlara saldırması ardılında da "emanet"leri alıp gelmeleri. dün yaşanan ölüm de zaten, insanlara saldırıp ardından saldırılan tarafın saldırıya karşılık vermesi sonucunda gerçekleşti.

edit: @ismail yk yanlış anlamışım madem, saat dolayısı ile mazur gör. ben bir saatin getirdiği etkisinden kurtulayım da, öyle yazmaya devam edeyim.
  • kulkke  (14.03.14 03:43:44 ~ 13:22:08) 
kulkke,

öyle demedim yav "okmeydanının yapabileceği bu durumda mahalleye polis sokmamak"

böyle dedim.

ha buna verdiğin cevabı tahmin edebiliyorum. ve okumadan altına imzamı da atarım.
şimdi bugün provokasyon ihtimali diyoruz, akp il başkanının canlı yayına bağlanma telaşesi falan, bunlar dikkate değer.
dün gelen bilgilerden anladığım, çok dar bir alanda silah kullanan ve bunu kendini korumak için değil önleyici saldırı, gözdağı vermek için adam vurmak gibi bir eylemle karşılayan bir örgüt var. bu benim şu anki fikrim.
muhtemelen bazı bilgiler bulunacak ve çarpıtılacaktır. yapabilecek fazla bir şey yok. okmeydanının yapacağı en iyi şey olabildiğince delil toplamak. şu durumda çok dar bir alanda doğrudan saldırı var gibi.
yine diyorum, bunlar benim okudularımdan anladıklarım. bir dr vardı twitterde dün takibe aldım bende
twitter.com
bu kaynak ve şu ortada dolaşan derleme kaynak. eldekiler bunlar. bir daha eyleme katıldığımda daha az çatışıp daha çok fotoğraf çekmeyi planlıyorum sırf bu sebeplerden.
  • ismail yk  (14.03.14 03:55:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.