[]

helikopter pilotu olmak

flightschool.tai.com.tr

cpl-h entegre kursu için fiyat verilmemiş? ne kadar olduğunu bilen var mı?
bir de 2 yıl çalışmayıp bu kursa gitmek gerekiyor helikopter pilotu olmak için, değil mi?

peki helikopter pilotları ne kadar kazanıyor? iş piyasasında askeriyeden gelenlerin domine etmesi gibi bir durum var mı?

 
oncelikle: eksisozluk.com

yurtdisinda cok ufak bir sektor, turkiye de ise cok cok cok cok ufak bir sektor.

oyle bir durum dogal olarak var cunku kurstan ciktiginizda bir kac yuz saat ucusunuz olacak ama -turkiye de gecerli mi bilmiyorum- 1000 saati doldurmadan is bulmak zor. sigortayla ilgili bir durum bu da. 1000 saat dolana kadar hocalik yapiyorlar genelde amerika da. ya da gotu yiyen afrika ya vs gidiyor orada dolduruyor saatleri.

simdi baktim da 135 saat diyor sadece.. turkiye standartlarini bilmiyorum ama cok cok cok dusuk. hocalik gibi bir opsiyonunuz olmayacak muhtemelen zira turkiye de kac tane ucus okulu var ki? sektor otellerin ve is adamlarinin vip helikopterleri ve az sayida mbulans helikopterlerle sinirli. belki thk nin yangin helikopterleri de vardir. ambulansi unutun zaten bir kac bin saatten once. cok kisitlisiniz turkiye de yurtdisina acilin derim benim yaptigim gibi. acildim da pilot olamadim daha, saglam bir butce olmasi gerekiyor askeriyeyi dusunmezseniz. bir cok ulkede once calisma izniniz/kalici oturumunuz olmali pilotluk yapabilmek icin. buradan direk oraya ucus okuluna gitmek mantikli degil yani. okul bittiginde size sponsor olup calisma izni alacak sirket bulamazsiniz cunku oranin vatandasi dusuk saatli issiz bir suru pilot olacagi icin.
helikopter pilotlugu ucaktan cok daha zor, egitimi daha pahali, is olanaklari cok daha az ve maaslari da daha dusuk. ama ben ucak pilotlugu yapamam mesela cok sikici :) ..

turkiye deki maaslari hic ama hic bilmiyorum ama amerika da saatleri yukseltene kadar hocalik yaparken karin tokluguna calisiyorlar. sonra da cok duzelmiyor 20 senelik pilot da olsaniz cok kazanacaginizi dusunmeyin. en iyi kazananlar sanirim long line pilotlari o da cok zor bir is ve sadece en tecrubeliler yapabiliyor. internette pprune diye aratin cok iyi bir forum rotorheads bolumunde cok yararli bilgiler var her kitaya ulkeye ait her turlu seyi ogrenebilirsiniz.

baska sorunuz varsa sorabilirsiniz.

edit: verilen lisansi da arastirin avrupa yla ayniydi eskiden simdi avrupa degistirdi heralde sistemi. turkiye deki lisansin avrupa dakiyle ayni olup olmadigini arastirin mutlaka . gerci ab vatandasliginiz yoksa lisans ayni da olsa gidip calisamazsiniz dedigim gibi.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (13.03.14 22:18:23 ~ 22:20:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.