[]

Hard Disk Bozma Geleneğim?

3 bilgisayarım oldu ve 3ünde de hard disk ile ilgili problem yaşadım. neden benim başıma geliyor bu hard disk problemi?

yılda en fazla 2-3 oyun bitiririm ( en fazla 1-2 ay ). internetten bir şeyler okumak, film izlemek dışında pek kullanmam( evcil pc yani ). tek kusurum, sanırım pc fazla açık kalıyor ( bir şey yapmadığı halde ). uyumak için sese ihtiyacım olur, bu yüzden de bir belgesel, tv programı vs 1 saatlik videolar açarım. gece uyanırsam kapatırım pcyi. yoksa, video bittikten sonra kalır öylece. neyse, benim farkedemediğim ne kusurum var?


 
Bunlarla hdd bozulmaz. Çok fazla dosya yazma-silme işlemi yapıyorsanız belki ondan ömrü tükeniyor olabilir. Ya da bilgisayar özellikle açıkken sallanıyor.


  • onexey  (13.03.14 14:08:02) 
hdd'ler fiziksel darbelerden bozulurlar genelde. eger bilgisayar hdd'den birsey okurken ter cevirirseniz, yan yatirirsaniz yani fiziksel bir mudahalede bulunursaniz bu bozabilir hdd'yi.

bozulmamasini, daha cok dayanmasini istiyorsaniz ssd alabilirsiniz. onlar daha dayanikli.
  • fakyoras  (13.03.14 14:14:34 ~ 14:15:15) 
masaüstü pc ise kasanın sıcaklığını takip edin. kasa iyi bir kasa ise bile mesela farketmeden bir sobaın yakınında olaiblir.


  • ben smyrna  (13.03.14 14:23:32) 
güç ayarları içinde hdd nin kapanma süresi var, vakti zamanında çok açık kalan aralarda kullanılmayan pc ler için bu özelliğin kapatılması iyi olur diye bi yazı okumuştum pc dergilerinin birinde, bu genelde 20 dakikaya ayarlı, ben her format attığımda bu değeri sıfırlıyorum hdd yi hiç kapatmıyor yani, kapanması uyanması sorun yaratıyor deniyordu. bilmem belki ondandır, ya da en temizi sen bi ssd al.


  • ravenudon  (13.03.14 14:34:24) 
aynı ev ise akım sebep oluyor bence.


  • in search we trust  (13.03.14 15:24:54) 
hdd ya fiziksel darbeden, ya sarsıntıdan, ya elektrik kesintisi ya da voltaj dalgalanması gibi sorunlardan, ya da aşırı ısınmadan zarar görür genelde.
eğer laptop kullanıyorsan ssd alman, depolama için de sabit tutup sarsmamak şartıyla harici disk kullanman en sağlıklısı olur.

ben bilgisayarı aralıksız aylarca açık tutuyorum, son 1 yılda toplam kapalı kaldığı süre 24 saat yoktur. güncelleme sonrası yeniden başlatırım arada bir o kadar...

şuanki hdd 6 yılını doldurdu, hala sorunu yok. ayda 750gb-1tb arası da download yapıyorum, sürekli aktif dosya aktarımı var yani.
kasayı çalışırken yerinden oynatmam, sarsmam. kesintisiz güç kaynağı ve akım korumalı priz kullanıyorum. ssdler fiziksel olarak daha dayanıklı ve sarsıntı hiç sorun çıkarmıyor.
  • ucan spagetticanavari  (13.03.14 15:55:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.