[]

vicdan berkin

kime nasıl anlatsam bilemedim, sözlüğe facebook'a yazmak istedim vazgeçtim, anlatmazsam rahat edemicem içim sıkılıyor parçalanıyor

kahramanmaraş'ın köyünde öğretmenim, son olayları konuşuyorduk kendi aramızda, üzülen var, çok da üzülmeyip yanlış bulan var, abartıldığını düşünen var hepsini bi yere kadar anlayabiliyorum ama bunlardan biri kırklı yaşlarda müdür yardımcımız çıkıp da aynen "ben hiç üzülmedim valla, kim bilir ne küfürler ediyordu başbakana devlete, ne kadar alevi, tikkocu varsa protesto ediyor" daha da saçmaladı da aklım almıyor bundan ötesini bu adama ne cevap vericen versen ne kadar anlıcak, ağzını burnunu dağıtsan eline ne geçecek? bu adam eğitimci ben bu ve bunun gibilerle aynı yerde çalışıyorum hergün görüyorum, bunlara tahammül etmek imkansız ya? çevrenizde az da olsagörüşü ne olursa olsun bilinçli vicdanlı insan varsa şükredin, bende neredeyse hiç yok.


 
aynen bu nedenden ötürü öyle düşünen iş arkadaşlarımın yanında ağzımı açmıyorum. burada da varlar fazlasıyla, evet ben de tahammül edemiyorum.


  • biliyorum ki ben  (13.03.14 11:59:20) 
hepimizin çevresinde bu tarz insanlar var. bu ülkede bu tarz insanlar var. laf anlatmaya kalkmayın sakın. kendi canınızı sıktığınızla kalırsınız. bir yerlere daha yazdım biz insanlığı mumla arayanlardanız. cahil bir ülkeyiz kabul etmek gerek. ve bu gibi insanlardan çok var. ne gibi hocalar, eğitimciler var üniversitede bile bir bilsen. berkin'in adını bile duymayan var. kulak tıkayın çevrenize. gereksiz insanları olabildiğince kendinizden uzak tutun. ruh sağlığınız için.


  • tuborg yesili  (13.03.14 12:00:58 ~ 12:06:58) 
yani adam eğitimci bi de olayı alevilere şunlara bunlara bağlaması çok sinirliyim amk adamı dövmeden rahat edemicem galiba, ortamda alevi olduğunu düşündüğüm bi öğretmen arkadaşım vardı, düşün yani o bile açık açık söyleyemiyor alevi olduğunu, kim bilir ne hissetti o an


  • hocam fazla egon var mi  (13.03.14 12:02:35) 
onların insanlıkla alakası yok. o kadar sevgisiz yetişmişler ki,bir insanın ölümüne neredeyse zil takıp oynayacaklar.


  • rock n roll  (13.03.14 12:05:12) 
böyle insanlar taa çocukluklarından itibaren anne, babaları tarafından sevilmemiş ve çocukların oyunlara almadığı kişiler. büyüdüklerinde de böyle oluyorlar.


  • rock n roll  (13.03.14 12:09:57) 
umudumu kaybettim bu tip insanlar için. toplumun tortusu, çamuru bunlar. hep en dipteler ve hep öyle kalacaklar.

dünyanın her yerinde bu tip insanlar var elbet. ama bizde öyle çoklar ki.
  • doxanikee  (13.03.14 12:11:42) 
hocam her eğitimci eğitimli veya kendini yetiştirmiş değil. biz lisedeyken vardı böyle kıl bi herif ne karşısında ceketimizi iliklerdik ne de sınıfa geldiğinde ayağa kalkardık gidip bizi müdür yardımcısına şikayet ederdi yavşak, müdür yardımcımız allah'tan baba adamdı bilirdi bunun ne mal olduğunu ses etmezdi. ben bunları adamın görüşünden dolayı söylemiyorum sadece hem eşşek kadar adam olup hem de eğitimci olan biri küçük bir çocuğun ölümünden haz alıyorsa bu adamın vatana millete hayrı dokunmaz ve bu adama eğitimci diye saygı da gösterilmez.


  • zombie0  (13.03.14 12:14:21) 
dediğiniz doğru evet de bu adamın üzülmesinin başlıca sebebi başbakana küfür etmiş olma ihtimali lan neresinden tutacan neresinden nefret edecen nefret bile edemiyosun amk, mal öğretmen çok benim de oluyodur zaman zaman hatalarım ama tutarlı bi yerinden alır eleştirirsin, bunun yaptığını en cahil insan bile yapamaz düşünemez amk


  • hocam fazla egon var mi  (13.03.14 12:18:08) 
sen de öğretmenmişsin öğrenci kayırma, kötü davranma. sen yapmazsın öyle bişey eminim, şu duyurundan iyi kalpli olduğun anlaşılıyor. ama yapan öğretmen arkadaşlarını mutlaka uyar. sonuçta böyle bir insan ortaya çıkmasın. bunlar hep sevgi görmeyen çocukların içinde büyüttükleri kinin patlaması yüzünden oluyor.


  • rock n roll  (13.03.14 12:21:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.