[]

gaz maskesi konusunda kandirildim

Dersten cikar cikmaz eylemlere gitmek icin arkadaslarla toparlandik. Eyleme dun de gitmistim ve cok kotu gaza maruz kalmistim. Bu sefer techisatsiz gidip kuri kalabalik yapmak istemedim. Acele bi sekilde tarimsal ilaclar satan bi dukkana girip gaz maskesialdim. Adama ozellikle sordum bibergazini engeller mi diye. Daha once onun icin alan oldu diye onay verdi. Zaten ilaclama sirasinda zehirlenmemek icin kullaniliyor. Hic bi sekilde zarar gormezsin dedi. 95 lirayi acelem oldugu icin tak verdim ciktim. 2 tane filtreyle birlikteki fiyatiydi o. Biraz killandim ama aldim. Daha sonra eylemin merkezine gittim baret gozluk maske her sey tamam diyorum. Yere kapsul dusunce nasilsa hazirlikliyim diye tekmelemeye gittim. Ve inanilmaz derecede gaza maruz kaldim. Tam o sirada cevik kosturmayada basladi baska gazlar falan. Hicbir boka yaramadi. Bu neden olmus olabilir?

1-Maskeyi iyi takmamais olabilirim.
2-Adam beni kandirmis olabilir.
3-Adam beni kandirmak istemese de gazdan korur diye yanlis bi cikarimda bulunmus olabilir

Sizce hangisi

Bir de 2 ve 3 diyorsaniz bu durumda yapabilecegim bir sey var mi?

 
maskenin kartuşunun etrafında renk kodları var, her renk bir gaz grubu için geçerli.

okulsel.net
  • orpheus  (13.03.14 01:12:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.