[]

fişlenme, dışlama, ötekileştirme

Şimdi böyle 3-4 farklı kavram var birbiri ile alakalı. Ben dürüst bir insan olarak, farklı bir demokrasi ihtiyacının vurgulandığı bir zümreden, farklı bir demokratik yaklaşım da görmek isterim. Bugün ekşisözlükte gündemde olan bir başlık var,

eksisozluk.com

diye, nasıl müsaade edilebiliyorlar böylesi bir davranışa? İnsanlar fikirlerinden ötürü afişe oluyorlar. İkiyüzlülük değil mi? Aynısı menderese, denize, mahire, perinçeke yapılmadı mı? Bunlar farkında değiller mi?


Ayrıca hayatı boyunca sanal sosyalleşmenin hiçbir nimetinden faydalanmamış ben, bu gidişatın, insanların internetteki bu tutumunun vb. durumların çok kötü neticelere varabileceğini düşünmekteyim. Bunun önlemini de devlet kurumlarının almasından yana bir de düşüncem var. Yanlış mı düşünmekteyim?

 
sen o kişilerin tek tek açıklanmasına mı tepkilisin tam anlayamadım. eğer öyle ise cevabım şu;

o kişilerin üşenmez isen bir ara yazdıklarını oku. eğer miden kaldırıyorsa sen de onlar gibisindir zaten. daha fazla bişey dememe gerek yok bak. sadece aç oku. öyle şeyler varki insanlığından utanırsın. ve ayrıca bu kişilerin örgütlü ve provokasyon amaçlı olduğunu da bilmeyen yok.

e hal böyle olunca, o kişileri de bulup ortaya dökmek gayet mantıklı geliyor bana.

son paragrafta yazdıgını anlamadım.
  • mahone  (13.03.14 00:14:44) 
@mahone her karşıt görüş ellerinde liste ile mi dolaşsın. Yapılanın ne derece demokrasi dışı bir eylem olduğunun farkında mısın?

Ayrıca ortada bir tek ifşa etmek yok, katılımcışar bir eyleme de davet ediliyor.
  • ateyist_  (13.03.14 00:21:41 ~ 00:23:07) 
mahone +1 olmakla birlikte bu ülkede her şey demokratikti sözlükte açılan başlık mı demokrasi dışı? kafanızı bir çevirin bakalım neler yaşanıyor? ayrıca troll diye bişey var akp trolü diye bişey gerçekten var. oku biraz sözlüğü.


  • tuborg yesili  (13.03.14 00:24:21) 
@Tuborg yeşili

Bu kadar ad hominem bir sataşma görmedim. Ne belirttiğiniz türden bir kıyaslama yaptım ne de ortamdaki gerilimden bahsettim. Biraz sakin olunuz.

Bakın bu beğenmediğiniz, cani dediğiniz tüm güçler o başlıktaki gibi benzer kampanyalar yürüttüler. Madem ekşi demokrasi hususunda ileri fikirlere sahip, böyle birşey niye destekleniyor? Kimse öfkenin farkında değil mi yahu? İyi şeyler değil bunlar.
  • ateyist_  (13.03.14 00:30:09) 
şu an farklı dünyalardayız. sen ekşinin demokrasisinden bahsediyorsun ben de sana içinde bulunduğun toplumda demokrasinin dsinin bile adı geçemezken sen ne ekşisinden bahsediyorsun diyorum. o yüzden daha fazla yazmayacağım.


  • tuborg yesili  (13.03.14 00:35:04) 
@Tuborg yeşili
Elbette farklı dünyalardayız.

Yazıp, anlatmaya çalıştığım düşüncelerin özünde tek bir kavram var o da İkiyüzlülük.

Ekşisözlükteki yaygın kanı demokrasiye sahip çıkılması gerektiğini söylüyor. İşte bu yaygın kanının ait olduğu sayıca fazla grup bu sefer demokrasi dışı bir harekette bulunuyor ve yine aynı zümre tarafından olumlu karşılanıyor. Olay bu.

Ben de diyorum ki bu ikiyüzlülüğe niye müsamaha gösteriliyor? Kontrol mekanizması taraflara göre mi işliyor yoksa? Niye azınlıklar listelerde afişe? Niye sözde herkes istediğini yazmakta serbest, niye sözde?
  • ateyist_  (13.03.14 00:47:02 ~ 00:47:39) 
ya hocam 2 saat önce berkin için sözde adalet isteyen kadının az önce tuncelide ölen polis için "orda ne işi varmış" dediğini gördüm. ne demokrasisi, ne ilericiliği. bizde herkes işte bi zalimlik olucaksa onu da bizim taraf yapsın nasılsa bi bahane buluruz kafasında. bu isyanların da sebebi o bence, bu sağcıların solcuların çoğunlukla tek taraflı isyanlarının. adaletmiş vicdanmış falan filan bu yüzyılda rastlaması güç şeyler artık. dediğin gibi hadi diyelim bi taraf yaptı fişlemeyi, madem sen doğrudan yanasın, yanlışın farkındasın aynı hatayı yaptıktan sonra ondan ne farkın kalıyo yani. ama bizde işler öyle yürümüyo. bi de işte işin mahallece baskı kurma tarafı var. 10 kişi 3 kişiyi daha rahat serer yere sonuçta.

bi de son senelerde daha çok başka sözlükte takılsam de 7 senedir falan takılırım sözlükte burası öyle ilerici falan değil. ortalama bi çevrede ne kadar kaliteli insan varsa burda da fazlası yok yani sözlüğü de abartmamak lazım
  • bir garip seyyah  (13.03.14 00:51:48 ~ 00:57:06) 
birbirlerinden farkları yok işte göremiyo musun? bu zihniyet ipleri eline alınca gulagları kuruyo işine gelmeyene ajan majan diyo öldürtüyo dersim katliamını yapıyo istiklal mahkemelerini yeniden kuruyo darbe yapıyo.


  • dafaiss  (13.03.14 00:54:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.