[]

Bahçeye alınan köpek

şöyle bir şeyi merak ediyorum.. Hiçbir bilgim yok bu hususta.. diyelim ki evimizin bahçesine kulübesiyle birlikte yavru bir kangal ya da ilerde büyüyüp bekçilik yapması için bir köpek aldık..

1- Bu köpekler tuvalet ihtiyacını nasıl gideriyor yani eğer ki bahçeye salınırsa ulu orta yerlere pisleyip bahçeyi berbat eder mi yoksa verilecek bir eğitimle kedi gibi kendisine ayrılan özel bir yere pisler mi ? Yani genelde bahçeye salınan köpekler ulu orta yere mi pisliyo ?

2- Gece gece fuzuli yere havlayıp mahalleyi ayağa kaldırır mı ?

3- Soğuk havalar karşısında hayvancağızı içeri almaya gerek olur mu ? Yoksa ısıtmalı tarzı kulübeler var mı ?

4- Beslenme hususu nasıl oluyor ? Evde pişmiş bizden artan etleri falan versek olur mu yoksa illa özel mama mı almak gerekir ?

not: şu an köpek almayı tahayyül etmiyorum ama ilerde alırsam fikir sahibi olma açısından soruyorum ki böyle bir durum olabilir.

 
senelerdir bahçede köpek bakarız (memlekette).
1- baştan işaretliyor bahçenin her köşesini, sonra dışarı salınınca yapıyor ediyor. dışarı hiç salınmıyorsa bellediği bir köşeye gidip yapıyor bizimkiler.
2- yabancı bir ses ya da uygunsuz (beğenmediği) birilerini görünce havlıyor. genelde çingenelere havlar.
3- tüyleri var onun :) kulubesine şilte koyarsınız kışın en olmadı. (gerçi bu cinsine göre değişir galiba)
4- evdekileri veriyoruz biz, içine ekmek doğrayıp. hemen hemen her yemeği yiyorlar. ama tabi arada bir kemik vs. de veriyoruz.
+ aşıları var; kene için vs.
  • aithra  (25.05.09 12:56:05) 
böyle bir işe girişirken, yavru köpeklerin bahçeden çalınacağı riskini de unutmamak gerekir.
alacağın köpeğin cinsi verilecek cevapları dadeğiştireceği için, köpeğin cinsi bilmeden pek bir şey yazamadım. mesela rotweiller olursa
2, evet
4, sadece kuru mama diye cevaplardım, kişisel deneyimlerime ve kızıma dayanarak.
  • pyro clustic flow  (25.05.09 15:08:42 ~ 15:09:25) 
1 ) tuvalet alışkanlığı diye bir şey var, eğer doğru işaretlemeler yaparsanız, bahçeye bile yapmaz, günün belli saatlerinde alırsınız bahçe dışında bir yere yaptırırsınız.

2 ) eğitimine bağlı. bekçi köpeği isteyenler genelde köpeğini bahçe duvarının yanından geçen herkese havlatmayı tercih ediyor. eğer işlek bir yerde otoruyorsanız günde 2650 sefer havlayabilir bu köpek. ha eğer köpek sadece bahçeye girene havlasın ve içeri sokmasın derseniz bu sefer işin içine acil durumda eve girmek zorunda kalacak olan doktor veya itfaiye eri ne yapacak sorusunu sorarım. nitekim kangal diyorsunuz, 80 kiloluk köpek, skertiverir adamı bahçenin kıyısında köşesinde. burada eğitim çok önemli, istenilen şey; köpeğin sahip eksenli havlaması, youtube' da schutzhund bark and hold diye aratın, ondan lazım size.

3 ) yok. kulübeyi 2 kademeli yapın. ilk kademede kapı olsun, köpek kapıdan girdikten sonra bir paravan ile karşılaşsın ve yarım tur dönüşle yatacağı yere ulaşsın, böylece kapıdan giren rüzgar direk paravana vuracaktır ve içeriyi estirmez. bir de kulübe içine kamyon lastiği atarsınız, köpek girer lastiğin içinde uyur, böylece tamamen rüzgardan korunur.

4 ) köpekler artıkçı hayvandır. ama köpek besleme söz konusu olunca, mevzu sadece artık yemeği vermekle olmaz. siz evde yahni yaparsınız, az artar, gider verirsiniz köpeğe. yahni içinde olan soğan gider köpeği zehirler. veya gider aşırı protein yüklersiniz, aşırı d vitamini yüklersiniz vs. ha şimdi şurada hiç bir şey olmaz diye yazan arkadaşları az dehşetle izliyorum, köpeklerine kaç sefer kan sayımı yaptırmışlar, kaç sefer kemik ölçümü yaptırmışlar. büyük ırklarda köpek beslenmesi başlı başına bir sorundur. benim köpeğim 40 kilo, ben 6 yıldır mama ile besliyorum. cillop gibi köpek. tüm değerleri sınırda, kalçası sağlam, iskelet sisteminde bir anormallik yok, mineral eksiği yok. sağlıklı neticede.

köpek almayın. çok uzun bir inceleme süreci geçirtin kendinize. bir ırka da tamamen vurulmadan o ırkı almayın. hiç beklemediğiniz süprizler olabilir. elinizde olan kangalı doğru yetiştiremeyip asosyal yaparsanız ne olacak? bu tip soruların cevabını verdiğiniz zaman köpek sahibi olun.
  • galahad  (25.05.09 16:20:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.