[]

mikroekonomi ve makroekonomi

Mühendislik okuduğum okulumda ilk dönem aldım mikroekonomi (EC 101) dersini. 2. dönem de makroekonomi (EC 102) dersini alıyoruz. İlk dönem dersi çok sevmeme rağmen finale çalıştım sadece, 20 ünitenin sadece ilk 5-6 tanesine hakimim tamamen, geri kalanını bilmiyorum. Çok ucundan geçtim dersi. Şimdi makroekonomiye enflasyon, deflasyon, GDP falan ile başladık ama ben bir şey analamadım kaç haftadır.

Sorum şu: Mikro ile makro birbirleri ile bağlantılı mı? Yani mikro bilmeyen makro'da zorlanır mı?

Gerekiyorsa makro sınavından önce mikro'yu halledeyim, ondan dolayı soruyorum.

 
bağlantılı sayılmaz. bence ayrı ayrı halledilebilir. makro için açıköğretim kitabından çalışabilirsin. gayet basit ve net anlatmış.


  • tuborg yesili  (12.03.14 22:54:08) 
mikro tamamen matematik, makro daha çok matematiksel düşünme. Mikroda sayılar verilir sayılar istenir, makroda hareketler verilir sonuçları istenir. GDP hesaplarını falan hiç saymıyorum tabii. Bir de öğreneceğin makto seviyesinin de belli bir noktada olduğunu da varsayarak bunu söylüyorum. Bilmen gereken şey, misal, interest-investment formülüdür sen bundan atlar gidersin yorum yaparsın.


  • juusto  (12.03.14 22:56:39) 
Iyi derecede mikro bilmene gerek yok. Makro daha kolay zaten.


  • pike  (12.03.14 22:56:46) 
bağlantılı değil. bizim okulda birbiriyle bağlantılı derslerden birini almadan diğerini alamıyorsun. mesela math 101 almadan math 102 alamazsın ama econ 101 almadan econ 102 alabilirsin


  • fuerteventura  (12.03.14 23:00:49) 
Ekonomist olacak biri için bağlantılarını bilmek gerek. ama mühendis için hiç gerek yok, bağlantısız diye düşünebilirsiniz.


  • 507  (12.03.14 23:03:29) 
Baglantilidir da degildir de. Sen makro calis hallolur o.
Hoca mikroda hani boyleydi ya dedikce mikroya bi bak goz ucuyla.

Makroda toplar cikarirsin en fazla turev mikroda kaldi, boyle dusununce kolay ama makro adi ustunde makrodur. Daha kompleks dusundurur. Is-lm ad-as ve is-lm-bp isini cozdun mu gonder gelsin dersin.
Gerilme.
  • cecilia  (12.03.14 23:06:26 ~ 23:07:48) 
yok gerek yok.çok alaka da yok.grafikleri okuyabiliyorsan sorunsuz halledersin.daha zor değil.sadece daha kapsamlı.
tavsiyem bi maliye,iktisat mezunu ya da kpss a'ya hazırlanan arkadaşınız varsa çok çıtır çerez anlatabilir bunları.

ek: ekonometri okuyan da gayet anlatırmış.arkadaşlarım rejiden şimdi uyardı.
  • aşksız prens  (12.03.14 23:50:54 ~ 13.03.14 00:10:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.