[]

Motosiklet için Kasko sigortası ? (Yapılmalı mı yapılmasa da olur mu?)

Merhaba, yeni almış olduğum değeri 15,000 TL olan motora, trafik sigortası ile birlikte kasko sigortası da yapmak istedim. Fakat fiyatlarının 1300-1400 TL civarında olduğunu öğrenmekle birlikte tereddüt yaşadım. Ayrıca bazı çalınma durumlarında maalesef kaskoların karşılamadığını da duydum. Sizin tecrübe ettiğiniz bu tür durumlar var mıdır? Sizce bu parayı vermeye değer mi?

Kasko yaptırmak istememin en büyük sebebi çalınma riskidir.

Not : Motosiklette immobilizer var, ayrıca aldığım kilit ile de ne olur ne olmaz diye tedbir amaçlı bağlayacağım.

 
merhaba, ekşiteker'den haberiniz var mı? dilerseniz bu soruyu orada da sorabilirsiniz


  • taksimin delisi cenk  (12.03.14 21:39:44) 
merhaba.oraya ekledim kendimi ama henüz kabul olmadığı için bir şey soramıyorum.


  • nihilanth  (12.03.14 22:02:09) 
sigorta şirketleri genelde hırsızlık teminatı için kapalı/kilitli garaj şartı arayabilirler motorsikletlerin çalınması nispeten daha kolay olduğu için (örn:bir kamyonetin arkasına atıp gitmek) onun haricinde motorsikletlerin olası bir kazada fiziksel olarak daha fazla zarar görme olasılığı olduğundan pahalı çıkması da normal...

örnek vereyim;
motoru yatırdınız diyelim; size bişey olmadı ama motor pert... 1300-1400 lira ödeyip 15.000 TL'lik motoru geri alabilmeyi mi tercih edersiniz yoksa tekrar bir 15.000 TL daha ödemeyi mi?

kasko önemlidir... ihmal etmemenizi tavsiye ederim.
  • mortar  (12.03.14 22:09:43) 
Şair sigorta yapıyordu bu işleri eskiden. Hala yapıyorlar mı bilemem.


  • anonymice  (12.03.14 22:16:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.