[]

Moderatöre Bildirme Tuşu Yok mu?

Az önce yayınlanan bedelliaskerlik2009.net sitesine girip bakmak istedim ama Kaspersky Internet Security 2009 polis gibi karşıma çıkıp DUR YOLCU dedi bu sitede zararlı içerik varımış. Ben de girmekten vazgeçtim. Zaten ilan şekli hiç hoşuma gitmemişti.

Soru şu: Şimdi böyle siteler ve ilanlar moderatörler tarafından yakalanana kadar onlarca kişi girip mağdur olabilir. Bu süreci hızlandırmak açısından gözlerim moderatöre bildirme tuşunu aradı ama bulamadı. Var mı, olacak mı? Zeki Müren de bizi görecek mi?


 
sitenin icerigi bizi ilgilendirmiyor fakat duyurunun amaci ilgilendiriyor. reklam amacli surekli eklendigi icin sildim.
www.eksiduyuru.com

  • sourlemonade  (25.05.09 02:41:46 ~ 02:55:02) 
Bazı sitelere sadece girilmesi bile internet güvenliği olmayan kişileri mağdur edebiliyor. Bu siteye duyuru eklemek olması gerektiği gibi çok kolay, ayrıca yazanalra bakılırsa çoğuda böyle kancalara takılmayacak kadar bilinçli internet kullanıcıları ama sitedeki "okuyucular" için aynı şeyleri söyleyemeyiz.

Siteyi mükemmelleştirmek adına bu konuda bir önlem alınacak mı yoksa eldeki imkanlar bu kadar diye çaresizce "bu kadar kusur kadı kızında da olur" diyorsunuz?

Bu arada siz maaş alıyor musunuz bilmiyorum, yani yaptığınız işin karşılığını nasıl alıyorsunuz bilmem ama bir kullanıcı olarak size teşekkür ederim. Bulunmaktan keyif aldığım site sayısı sınırlı çünkü.

(bkz: Sizin iş de zor be...)
  • Karluk  (25.05.09 02:49:46 ~ 02:53:02) 
sozlukteki gibi bir ispiyon arabirimi dusunuyoruz kac zamandir ama compumaster da ben de vakit bulup adam gibi ugrasamadik henuz.
yaz icinde gelir belki.

  • sourlemonade  (25.05.09 02:52:48) 
Sözlükteki ispiyon arabirimi nasıl bilmiyorum ama ben karşılık beklemeden gönüllüyüm. Yani kendimi bu işe adayamam ama sitede bulunduğum zamanlar da bu sistemin düzgün işlemesine katkım olur.

Yalnız ispiyoncu çok kötü bir ad, şaka olarak bile yakıştıramıyorum.

TDK'da nöyle diyor; İspiyoncu: Birinin sırlarını, davranışlarını, düşüncelerini gözleyip başkalarına bildirerek çıkar sağlayan kimse.

Yani benimkisi ne "gözleme" ne çıkar sağlama.
  • Karluk  (25.05.09 02:57:36) 
tesekkurler fakat sizin veya baskasinin gonullu olmasi degil konu. bizim vakit bulup kod yazmamiza bakiyor malesef. mumkun olan en kisa zamanda gelecek diyeyim de kapansin konu.


  • sourlemonade  (25.05.09 03:02:27 ~ 03:04:18) 
Biliyorum da ben şimdiden söyleyeyim dedim sonra "bak yaptık ama kimse gönüllü olmuyor" demeyin :-)

Şaka bir yana, şimdiden kolay gelsin.
  • Karluk  (25.05.09 03:12:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.