[]

Girişim Var Sermaye Yok

Selamlar,

Üniversite bitti, askerlik de bitti.. Bir şeyler yapmak istiyorum. Aklımda fikirler var, cesaret de var ama sermaye yok. Çok bir şey de lazım değil. 10-15 bin tl ile yapabileceğim fikirler.

Acaba devletin herhangi bir kurumunun benim gibi gençler için bir desteği var mı? Hibe veya uzun vadeli kredi desteği gibi.

Benim bildiğim KOSGEB var ama onda da hem önce girişimcilik kursuna gitmek gerekiyor hem de masrafı sen yap faturayı getir ben uygunsa odeyim diyor. Bende şu anda o masrafı yapacak durum yok zaten.

Var mı bir önerisi olan?

 
Teknogirişim var: cnr0.org


  • roket adam  (11.03.14 22:17:42) 
önced bir işe gir de bikaç sene calıs. daha önce kısa süreli işlerde çalıştıgını varsayarak söylüyorum bunu. çünkü ben 4 senemi pet shopa, 2 senemi matbaaya bir senemi de lanet restoranın birine harcadım. Şimdi kendi işimi yapıyorum. yaş 22


  • Solem  (11.03.14 22:31:59) 
roket adam,

Site ve içindeki bilgiler çok hoşuma gitti. Gerçekten çok faydalı bilgiler. Hepsini okudum. Ancak aklimdaki fikirler bu projeden hibe alabilecek fikirler değil. Ama düşünüp o tür bir fikirle ortaya çıkmayacağım anlamına da gelmiyor.

Solem,

Ilkokul 2 bittiğinden beri öyle ya da böyle bir yerlerde çalıştım durdum. Yaş oldu 28. Birkaç sene bir yerde çalışıp daha da fikirlerimi Ve hedeflerimi ertelemek istemiyorum.
  • hayattan sikilan adam  (11.03.14 22:41:28) 
Devletin destegi cok aslinda ama eger ihtiyacin olan sermaye 10-15binlik ise bunu sagdan soldan bulman cok daha hizli olur.


  • f_d  (11.03.14 22:45:03) 
Devletin ne gibi destekleri var?


  • hayattan sikilan adam  (11.03.14 22:53:11) 
kosgeb, tubitak, bakanliklar ...

ama dedigim gibi bahsettiginiz miktar icin bence destekle filan hic vakit kaybetmemek en iyisi. cogu kosgeb modeli gibidir zaten.

bunlarin disinda proje yarismalari cok olur. alaniniza gore denk gelirse girersiniz, ama butun bunlarin (yukaridakiler dahil) herbiri en azindan birkac ay surer, vaktinizi alir.
  • f_d  (11.03.14 23:28:41 ~ 23:29:21) 
girişiminin niteliğine göre değişir. bi değer yaratman lazım ödenek alabilmen için devletten. yeni bir şey sunuyorsan tubitak falan can atıyor destek vermek için.


  • tescillimarka  (11.03.14 23:37:58) 
ticaret mi yoksa hizmet mi yoksa üretim mi?


  • ceycey e  (12.03.14 01:51:58) 
Ticaret


  • hayattan sikilan adam  (12.03.14 05:52:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.