[]

ebay - tohum getirme

Yurtdışından bir biber türünün tohumunu getirip burada ekmek istiyoruz. Gümrükte sorun çıkar mı? Ya da bu konuda bilgisi olan var mı? Tarım bakanlığı ile birdurum olur mu? (saçma gelebilir ama aklıma geldi)




 
ben sormuştum. sorun olmaz denmişti. ama getirtmedim.


  • sutlu nescafe  (11.03.14 22:10:52) 
ben aliexpressten domates tohumu aldım 20 paket filan. geldi, sıkıntı olmadı. çilek tohumlarını bekliyorum şu an.


  • inawen  (11.03.14 22:21:09) 
tohum yerine baharat olarak göstersin satıcı. tohum yazılırsa sorun çıkabilir


  • lancelot du lac  (11.03.14 22:24:27) 
ben önceden getirttim bi sorun olmadı 2009 du sanırım, bi arkadaşımda geçen sene getirtti fakat gümrükte takıldı, kaçakçılıktan sivil polisler karakola götürdü falan


  • mirty  (12.03.14 00:01:35) 
Kulakliklarim, elektronik anahtarliklarim bile gelmedi, sorun cikabilirama cikmayabilirde, tohum nedir belki tr de vardir.


  • kup tuz  (12.03.14 02:51:44) 
Ben de tohum alışverişi yapacaktım, öğreneyim yasak mıymış dedim.
Bakanlık yönlendirmeleriyle gümrük muayene yi arattılar bana, bir tohum bile getiremezsiniz dedi. Karantina varmış, ancak ithalat yaparsanız olur o da çok masraflı olur dedi. O kadar kesin konuştu ama getirenler nasıl getirmiş ki? Acaba yönetmelik böyle de çok ciddiye mi almıyorlar ben de anlamadım?

  • noshpheratu  (21.03.14 19:11:35) 
En güncel bilgi: 3 gün önce elime geçti beklediğim tohumlar.

Paketin dışında tohum olduğuna dair herhangi bir ibare yok. Yazdırmazsanız sorun olmaz diye düşünüyorum.
  • inawen  (24.03.14 11:41:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.