[]

Türkiye'de ortalama yaşamak mı daha adaletli ülkede daha kötü yaşamak mı

hangisini tercih edersin?

daha adaletli ülkede daha kötü yaşamak derken ortalamanın altı işte. mesela mesleğinizi yapamayacaksınız, zor fiziksel işlerde çalışacaksınız. rahatından ve zevklerinden ödün vereceksin. ama belki zamanla daha iyi yaşamanın yolunu bulacaksınız. ama ülkede insanlar insan gibi ve ülke adaletli.

ha bu demek değildir ki daha adaletli ülke cennettir. orda da zorluklar olacak tabii. örnek ülkeler mesela: kanada, yeni zelanda, isveç, norveç, avustralya, isviçre vs.

 
türkiye'de ortalama yaşayan birinin, daha gelişmiş bir ülkede kesin sürüneceği algısını ilk kim yarattı çok merak ediyorum.


  • baldur  (11.03.14 18:11:16) 
Koşar giderim fırsatım olsa. Beton kafalılar mutlu mesut yaşasınlar amk ülkesinde.


  • armagan  (11.03.14 18:11:55) 
@baldur: karşılaştırma yapıyorum ya. başka ülkeye gidip iyi şartların da olabilir tabii.


  • ermanen  (11.03.14 18:12:33) 
türkiyede mühendis olmaktansa isveçte çöpçü olurum.


  • Mackinaw  (11.03.14 18:15:10) 
Turkiyede ogretmenim. gidip almanyaya yerlesmek icin son sansimi deniyorum. bu yirtinma cabam da sonuc vermezse anlasmali evlilikle gitmeyi dusunuyorum. calisma sartim ne olursa olsun, icinde yasadigim toplum azicik insan olsun.

Ha neden almanya? daha iyisine henuz gucum yetmiyor. buna da yetip yetmeyecegi mechul.
  • letheavendangered  (11.03.14 18:19:22) 
adaletli ülkede kötü yaşamak. ben burda kendimi iyi hissetmiyorum. geleceğim yok burda. istediğim gibi olmayacak, biliyorum. motivasyonum yok. kendime güvenmiyorum. etrafımdaki insanlara güvenmiyorum. sistemin olduğu hiçbir ülkede sırtım yere gelmez. böyle kaotik, boktan ortamlarda aklım şaşıyor. sırf disiplin-düzen meselesi yüzünden yıllarca asker olmak istedim, büyüyünce onun da saçma olduğunu gördüm.

belki yurtdışına çıksam yine aynı şeyleri hissederim, belki benim derdim kişiseldir. ama çevremin bu konuda çok büyük etkisi olduğundan eminim. bu ülkede geçirdiğim her gün daha da boktan birisi oluyorum. tamamen çözülmeden siktir olup gidebilirim umarım.

bu ülkede yaşamamak adına, üniversiteyi bitirdikten sonra gidip tır şoförü falan bile olabilirim yani. istemiyorum.
  • der meister  (11.03.14 18:20:16 ~ 18:20:59) 
adaletli ülkede kötü yaşamak elbette. türkiyede ortalama yaşayıp da ne olacak? polisin biri kafana saplar biber gazı fişeğini ölürsün, ailen adalet bile arayamaz arkandan.


  • tuborg yesili  (11.03.14 18:20:19) 
Koşullar ne olursa olsun vatanımdan ayrı kalmak istemem.


  • saatgeceninonikisi  (11.03.14 18:28:52) 
cok aranan cok saglam tecrubeler yoksa zaten yurtdisina ciktiginda kotu yasayacaksin mecbur ailen zengin degilse.

genel olarak turkiyede cok daha kolay olabiliyor bazi seylere ulasmak. ama ucundaki odul yurtdisinda daha buyuk. mesela doktorluk. oss ye calis duzgun her turlu okursun tip 6 senede hallolur duzenli calismayla, bedava okursun bir de ustune. amerika da kanada da nasil? 4 sene uni okican 3.7den dusuk ortalama yapmican sonra sinava gireceksin okul disi aktiviten olacak bunlar yetmeyecek bir de interview u gecmen gerekecek. okul bittiginde 200bin dolar borc da cabasi. sonra karsiligini alacaksin ama..

ayni sekilde normal uni okurken, turkiye de cogu insan okurken calismiyor. anadilinde bedava egitim alabilecegin bir suru okul var. avrupa da bedava da okusan ingilizce programlar yaygin degil cok oranin dilini ogrenmen lazim, adam 1 saatte ogrenirken konuyu sen 4 saat ugrasacaksin, bir yandan garsonluk pompacilik vs yapacaksin. herkesin gotu yemez. adaletli ulkede daha kotu yasamak daha iyi.. basta zorlandiktan sonra uyum saglayabilir esek gibi calisirsan karsiligini alma olasiligin cok daha yuksek.

amerika ornegi verdim tabi yanlis oldu adaletli olduguna inanmiyorum amerika nin. listede de yazmamissiniz zaten. gereksiz yere polis tarafindan oldurulen insan sayisi turkiyeden cok daha fazladir mesela orada. o acidan turkiyeden daha kotu olabilir amerika.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (11.03.14 19:41:15 ~ 19:43:27) 
daha kötü ne olabilir, en azından orda canın değerli olur.


  • pamuk helvalar cebe  (11.03.14 19:49:49) 
@pamuk helvalar cebe

simdi soru biraz olayli zamanlara da denk geldi. onun da etkisi olabilir. sonucta daha iyi ulkeye gidip surunmek de var.
  • ermanen  (12.03.14 17:17:51) 
ya hatta türkiyede yaşamaktansa hiç var olmamış olmayı tercih ederdim.


  • Mackinaw  (12.03.14 17:27:19) 
Daha kötü yaşamaktan ve daha adaletli ülkeden kasıt neyse ona göre değişir. En düşük dereceden de bir işim olsa orada kötü yaşamak; işsizlikse burası. Daha adaletli ülkelerin içinde de sosyal devlet olan var, olmayan da var. Adalet sistemi çalışıyor olsa bile sosyal olmayan bir devlet için yerimi bozmak istemezdim. Sosyal devlet diyorsan, bir noktaya kadar işsizlik bile olabilir.


  • aychovsky  (12.03.14 17:45:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.