[]

İthalat, Gümrük v.s.?

Selamlar,

Yurtdışından çeşitli ülkelerdeki çeşitli ürün gruplarından toptan olarak alım yapma gibi bir düşüncem var.

Yasal olarak bunu yaparken nasıl bir yol izlemeliyim?

Satıcıyı bulup üründe anlaştım diyelim. Sonrasında sistemin nasıl işlediği hakkında nereden bilgi alabilirim?

 
Gümrük müşaviri ayarlanır anlaşılır, lojistik ayarlanır, ürün gümrüğe gelir gümrükçü size okkalı bir hesap çıkartır, bunu öder ve ürünleri alırsınız.

Basit aslında.
  • anonymice  (11.03.14 15:23:18) 
Okkalıdan kasıt? :)


  • hayattan sikilan adam  (11.03.14 15:29:29) 
Okkalıdan kasıt, iyi bir gümrük müşaviriyle anlaşmazsanız beli ağrımıştır yazar 50 euro, karısıyla kavgalıdır yazar 100 euro masrafa, ürün kırmızıya girmiştir sizi yer, ürün kırmızıya girdi 100 euro yatırmamız lazım der, yazar 100 euro (oysaki ürünün kırmızıya girmesi normaldir, bir yamuk yoksa malınızda tertemiz çıkar o mal)gibi...


  • anonymice  (11.03.14 15:31:51 ~ 15:34:39) 
okkalıdan kasıt: kdv, kkdf, ardiye, ordino, navlun, memur yolluk, masraf, gümrük komisyonu vs.

gerçi okkalı olanlar devlete gidenler. gümrükçünün komisyonu taş çatlasın 350-400 falan tutar.

sözün özü. yapman gereken tek şey bir gümrükçüyle ve nakliyeciyle anlaşmak. nakliyeci malzemeyi tr'ye getirir, sana "varış bildirimini" yollar, sen onu gümrükçüne iletirsin, o da sana "masraf" denilen vergi vs. toplamını çıkartır. onu gümrükçüye havale/eft geçersin, o devlete geçer. daha sonra iç nakliye ile (veya kendin) malzmeyi teslim alırsın.
  • brotha b  (11.03.14 15:33:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.