[]

Yanlış numarayı arama/Yanlış aranma

Bu durumlarla sık sık karşılaşıyoruzdur. Birisi sizi arar, yanlış numara olduğunu fark ederse özür dileyip kapatır ya da özür dilemeden kapatır...

Peki siz, yanlış aradığınız kişiyi, ne diyerek kapatıyorsunuz telefonu? Ve özür diledikten sonra, karşı tarafın cevabını(önemli değil ya da neden yanlış arıyorsun kardeşim vs...) almadan hemen mi kapatırsınız telefonu?

Bugün lavuğun biri aradı "Pardon yanlış aradım" deyip, çat diye suratıma kapattı telefonu. Halbuki, ben "Önemli değil, iyi günler" dedikten sonra kapatmasını isterdim. Ya da yanlış aradıysam, mutlaka karşı tarafın cevap vermesini beklerim özrümü diledikten sonra.

İnsanlar çok kaba lan. Zaten derdim azmış gibi bir de bunlara sinir oluyorum arkadaş.

 
öğrencidir, kontörü falan bitiyordur. olur öyle arada.


  • ete summer  (11.03.14 11:33:07) 
Haa pardon yanlis oldu. Deyip kapatiyorum genelde. Acelem oldugunda yanlis arama yapiyorum telastan vb. E haliylede karsi tarafin tepkisini dinleyecek vaktim olmuyor.


  • ibomiu  (11.03.14 11:41:19) 
"kusura bakmayın, yanlış oldu."
"..." (cevap alırım yahut almam)
"iyi günleeer..."
"..." (cevap alırım yahut almam)
- çıt -

sürdüreceğim ortalama diyalog böyle olsa da ruh hâlime, içinde bulunduğum duruma falan göre değişir bu. iki ayağım bir pabuca girmişse çok da uğraşamam açıkçası nezaketle. yanlış arayan bir kimse telefonu suratıma kapatsa pek umursayacağımı da sanmıyorum. yine de dediğim gibi, çok değişken mevzular.
  • moroff  (11.03.14 12:09:25) 
Dediğin gibi yaparım ben de, bana da öyle yapılmasını yeğlerim, çok uzatmadan.

Geçenlerde beni biri aradı şöyle gelişti diyalog:

Ben: Alo
Adam: Alo, kimsiniz?
Ben: Kimi aradınız?
Adam: Kemal'i aradım ben.
Ben: Yok öyle biri burada-
Adam: (sözümü keserek) Haa öyle mi, tamam kardeşim
Ben: Yanlış oldu herhalde
Adam: Özür dilerim kardeşim, ben de şeyi aradım da, filan oldu, rahatsız ettim sizi de
Ben: Sorun değil
Adam: Kusura bakmayın, yanlış çevirdim herhalde. Bu saatte rahatsız ettim.
Ben: (gülerek) Önemli değil
Adam: İyi akşamlar dilerim kardeşim, kendine iyi bak (ya da bunun gibi bişeyler)
Ben: İyi akşamlar :)

Yani biraz fazla uzattı, gereksiz muhabbet etti, ama gülümsetti beni. Çat diye suratıma kapatılmasına yeğlerim.
  • long live rock n roll  (11.03.14 12:20:03) 
pardon yanlis numarayi aradim derim. sonra cevap beklerim. nefes alip vermesini dinlerim. beklerim. o da bekler kim bu diye. arka plan seslerini dinlerim. nerde oldugunu anlamaya calisirim. acaba üzerinde ne var diye hayal ederim.

dürüst olalim, sizi yanlis aradiysam muhtemelen yürüyorumdur, muhtelemen biriyle görüsecegimdir acilen ama o siz degilsinizdir, muhtemelen kontürüm param sarjim vs de azdir. pardon, yanlis cevirmisim, iyi günler der kapatirim. senin gönlünü almakla ugrasamam, kibarliga vaktim yoktur o an. kapatir dogru numarayi ceviririm. acelem vardir.

ayrica asil kabalik arayan kisinin kiminle görüstügünü sormasidir. numarayi arayan sen. hatti düsüren sen. bana mehmet orda mi diyecegine kiminle görüsüyorum diyorsun. ben kiminle görüsüyorum asil diyorum. önce ben sordum diyor. beni siz aradiniz diyorum. söyle iste ya diyor. telefonu direkt kapatiyorum. bu ne lan böyle.
  • portmanto  (11.03.14 13:00:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.