[]

böyle bir kızgınlık, öfke patlaması hikayeniz var mı?

Siz bir anda birisine öfkelendiniz. Bağırdınız, çağırdınız. Daha sonra sakinleşince ve kendinizi biraz sorgulayınca aslında öfkenizin o kişiyle ilgisi olmadığını fark ettiniz. yani siz aslında çok başka bir şeye kızmıştınız fakat başka kişiye patladınız ve bunu ancak parladıktan sonra yani sakin kafa ile düşünce anlayabildiniz.
var mı başınızdan geçen böyle bir olay.

not: olayı biraz ayrıntılı anlatırsanız sevinirim.

 
olur tabi, önemli olan özür dileyip bir daha tekrarlamamak için kendini kontrol etmek.


  • r_u_h  (11.03.14 09:31:40) 
benim 100 sinirlenme hikayemin 99'u bu şekilde. genelde de böyledir zaten. normalde "yav... neyse..." denip geçilecek bir şeye, başka şeylerin etkisi yüzünden deli gibi saldırılabilir. adı üstünde, öfke patlaması. balonu şişiren hava, patlatan da iğne.


  • der meister  (11.03.14 09:33:31) 
yok benim de.


  • sayns  (11.03.14 09:55:03) 
aklim baska seylere takiliydi. bos hissettigim anlardan biriydi. günlerce uykusuz gecen geceyle daha da bosalmisti sanki. alkolle doldurmayi denedim. kusup yer acildikca daha cok ictim. yetmedi, dumanla doldurdum. nargile dumani süzülüyordu inceden. ortam karanlikti. bir sürü bakan bir sürü tanidik vardi. umrumda degildi. uzandim masanin üzerinden. masa devrildi. bögrüme yumruk yedim. ama adimlarim kararliydi. en yakin en baba dostlardan biriydi yakasina yapistigim. nargile devrildi. digerleri bagiriyordu galiba. ama devrilen masadan dolayi kimse ayirmaya yanasamiyordu. elim yakasinda duvara dayamistim. o da bögrüme ellerini gecirip diyaframima sapliyordu parmaklarini. soluksuz kalsam da elim yakasinda duvara itiyordum.

birak dedi. biraktim. boynu kizarikti. derdim baskasinaydi. bilirdi. aksamina elde bira sahilde dertlesecektik.

durup dökülen nargileyi topladik. kirik cay bardaklarini masa altina itekledik. ordan cikip bara gectik.


bir baska arkadasla cok farkli bir günde yorgunluktan ölüyorken saatlerce uykusuzluk yüzünden düzgün yürüyemiyorken kavga ettik. ikimizde kicimizdan soluyorduk. ikimizde o kadar öfkeliydik ki basimizdakilere. uykusuz kalmamiz sadece bir seyler basarmak ortaya koymak istememizdendi. ve buna ragmen gördügümüz muamele o kadar acikliydi ki. el sakalari dahi agirlasmisti artik. ters bir laf ettim. gecirdi. ben de ona gecirdim. bilirdim yumruklari cok daha güclüydü benden. eger benimle kavga ederse ben nefessiz kalirdim o ise devam ederdi. dövüsü sen belirlemezsin. rakibin belirler. uzanip boynunu yakaladim. o da bogazimi yakaladi. ayaklarimla gövdesine sarilip bedenimi büktüm böylece cani yanacakti. kafasini iki kolum arasina alip sikmaya basladim. nefessizdi dirsegiyle karnima vurmaya calisti. sikmaya devam ettim. bitti mi dedim. vurmaya devam etti. dizimi omurgasina bastirdim ittim. bogazi kapaliydi. nefes almasina engel olmuyordum ama aci cekiyordu. bitti mi dedim. soluk soluga bitti dedi. biraktim. yana dogru süründü önce. ben de nefes nefese yattim yerde. o iki adim ötede durdu nefesini toparlamaya calisarak. 10 dk sonra kalktik. 6 saat daha araliksiz yürüdük. aksam gülerek anlatiyorduk birbirimize yasananlari.

simdilerde böyle degilim. ani patlamalarim olur hak etmeyenlere ama fiziksel müdahalede bulunmam katiyyen. ama deliren biri varsa, konu ben olsam da olmasam da yapabiliyorsam kistiririm. elini kaldirmistir mesela bükerim. duvara yaslar tutarim. hareket edemez. dener. tekme atmayi dener. isirmayi dener. vurmayi dener. bir an icin durdugunu sanip birakmani ister. ama gözleri öyle demez. biraktigin an tekrar baslar mücadele. o zaman tutarim. caresizligin verdigi gücle biraz daha kudurur, sonra durur. hareket edemeyecegini anlayinca bitti mi derim. evet diyene kadar birakmam. canini yakmam ama. kurtulmaya calistikca cani yanar. benim derdimin de zarar vermekten ziyade sakinlesmesini beklemek oldugunu farketmesini beklerim. sonra isler biter.

biralar söylenir. bardaklar tokusur. dertlesilir. sonra gülünür. gülerek hatirlanir.
  • portmanto  (11.03.14 12:26:48 ~ 12:28:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.