[]

TOEFL sorusu

merhaba,

cuma günü sınava gireceğim 2 haftadır da çalışıyorum ağır tempoda, ya reading'te 24ün üzerine çıkamıyorum bir türlü. yani çok çelişkili oluyor cevap şıkları ikisi de olur gibi genelde. var mı bir taktiği bu kısmın? benim çalıştığım kaynak mı böyle yoksa?

bir de bilenler için her reading pasajının son sorusu olarak olayı özetlemeniz isteniyor ya, atıyorum 5 şıklık yer var, 3 ünü doğru 2sini yanlış yaptınız. puanlama nasıl oluyor? cevabı bütün olarak mı değerlendiriyor yoksa tek tek mi değerlendirme yapıyor?

başka tavsiyesi olanlara da açığım.

not: kaynak cambridge

 
hatırladığım kadarıyla son soruda 6 seçenek var. hangi 3ü olayı en iyi şekilde özetliyor diyor. o soru 2 puanlık. 3te 3 yaparsan 2 puan, 3te 2 yaparsan 1 puan, diğer hallerde 0 puan alıyorsun.

reading için farklı farklı öneriler var. şahsen ben önce sadece ilk paragrafı okuyorum. ardından o paragraf hakkındaki soruları cevaplıyorum. sorular diğer paragrafa geçince ben de sıradaki paragrafı okuyorum.

en önemli tavsiyem pasaj karşına çıkınca baştan sonuna kadar didik didik okumaya çalışma. zaman yetmez ve verim alamazsın. benim yöntemimi kullanabilirsin, ya da daha popüler bir yöntem olarak paragrafların ilk ve son cümlelerini okuyabilirsin. hangi yöntem sana uygunsa onu uygula. zaten reading'in nasıl okunmasına dair tavsiyeleri görmüşsündür. 2 haftadır çalıştığına göre kesin bir yöntemin vardır. sınav günü hangi yöntemini normalde kullanıyorsan ondan şaşma, yeni şeyler deneme.

"buradaki kelime ne anlama geliyor" diye sorular olacaktır. üzerinde çok düşünme, doğru olduğunu düşündüğünü hemen işaretle. bu tip sorularda düşündükçe yanlış yapma ihtimalin artar. direkt işaretlersen zamanın sorun olduğu bu sınavda zaman kazanmış olursun.

önemli tavsiyeler veremedim ama en kötü ihtimalle yeni bir bakış açısı kazanmışsındır. bu arada 2 kere toefl'a girdim, başka sorun varsa yardım etmeye çalışırım.
  • hayley williams ile evlenecek genc  (11.03.14 05:54:49 ~ 06:07:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.