[]

spor ve diz kapağı

selamlar. yürürken ya da koşarken değil ama özellikle squat sırasında diz kapağımdan çatır çutur sesler geliyor. öyle böyle değil, resmen bir şeyler kırılır gibi gelmeye başladı artık. herhangi bir ağrı ya da sancı hissetmiyorum. gerçi sağ dizim çok çok hafif ağrıyor gibi.
bu durumu beslenmeyle ya da başka dinlendirici bir egzersizle düzeltebilir miyim? neyi harap ettim ben?



 
beton çoğunlukla.
ama koşu/yürüyüş sırasında hiçbir sıkıntı yok. dizimi büküp gerdiğimde çıkıyor bu sesler. her seferinde hem de.

  • avifa  (10.03.14 20:44:55) 
ağrı olması iyi değil. bende kıkırdak zedelenmesi var, dizimi zorladığımda ağrıyor ve dediğin gibi sesler çıkmaya başlıyor. ortopediye gitmeni öneririm.


  • mayaa  (10.03.14 20:48:29) 
Sol dizimde ayni durum var.Bazen yuruken ,cogunlukla da buktugumde cit ediyor.Cok fazla ustune oturmamaya ,kivirmamaya calis.


  • megacracker  (10.03.14 20:58:25) 
Dinlendir. Açma germe ile esnekliğini arttır. Squat öncesi uzun uzun ısın. Squat formun hatalı da olabilir.


  • arnold schwarzeneger  (11.03.14 08:37:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.