[]

askerlik, uzama mevzuu, dilekçe verip erken gitmek

kısa dönem askerliğin kalkması konusunda yeni bi gelişme var mı?

aldığım bi duyuma göre o iş olursa kasım 2009'dan itibaren olacakmış. bu durumda:
benim tecilim 2010 nisan'a kadar. ama muhtemel uzama durumundan yırtmak için ağustos'ta gitsem mi diye düşünüyorum. gitmek için çok geç mi? kısa dönem yedek subaylık sınavına önceki dönemde girmek için dilekçe falan veriliyordu onun son tarihi nedir?

 
kısa dönemin kalkması mevzu, özellikle 2003 yılından bu yana ne zaman bedelli için bir beklenti olsa öne sürülüyor. "akıllı olum elinizdeki hakkı da kaybedersiniz" gibisinden. ben kalkıcağını sanmıyorum.


  • roadrunner_merlin  (24.05.09 22:42:35) 
@oadrunner_merlin
şimdi sadece askeri kesim bu konuyu gündeme getirse bende cok ciddiye almayacaktım ama ondan sonra milli savunma bakanlığıda destekleyici acıklama yapınca, istersen korkma :))
onceleri hukumet "paralı askerlik" derdi, askeriye "yok olmaz oyle şey" derdi. şimdi ikiside aynı şeyi diyor.

@geldiler

Elini cabuk tutarsan 16 hazırana kadar dilekçe verip tecilini iptal edebilirsin. Yanlız ciddi bir yığılma soz konusu yine :D işin iyi tarafı ciddi bir yığılma olunca askeriye uzun donem ihtiyacını çabuk karşılayıp geriye kalanlar kısa yapabiliyorlar. Ama ben size şunu diyeyim, yarın obur gün yine İ. Başbuğ cıkar son donemde de 60% oranında asker ihtiyacımızı karşılayabildik der. ( 3 donemdir askere arkadaşlarımı gonderiyorum hepsimi "300 kişilk taburda 600 kişi" yada "2000 kişilik taburda 3500 kişi kalıyoruz" der...? )
  • Binus  (24.05.09 23:14:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.