[]

İsteğe bağlı sigoratlılık

İyi günler, emekçiler

daha önce önce 4-a'lı olarak çalıştığım iş yerimden ayrıldım, yeni bir işe başlayana kadar isteğe bağlı sigortalı olsam bir işime yarar mı? ödediğim günler sayılır mı? ya da ileride emekli olurken bir avantajını görür müyüm?


 
aynen çalışıyor gibi her şey işler. emekliliğe de faydası olur, sağlıktan da yararlanırsınız. ama bütün primi kendi cebinizden ödersiniz.

faydası şu olur. prim gün sayınız o kadar daha eksik olur, aynı çalışıyor gibi. yani atıyorum emekli olabilmek için 60 yaş ve 5400 işgünü çalışmanız gerekiyorsa o 5400 güne sayılır ödediğiniz primler. yaş yine 60 olur, eksilmez. sayıları kafadan attım.

sadece sağlıktan yararlanmak isterseniz genel sağlık sigortası yaptırabilirsiniz. emekliliğe herhangi bir katkısı olmaz.

derseniz ki "nasıl olsa 60 yaşına kadar emekli olmayacağım. o saate kadar ohooo prim günümü fazla fazla doldururum nasıl olsa", yaptırmanıza hiç gerek yok.
  • kibritsuyu  (10.03.14 14:27:48 ~ 14:29:34) 
hazır bu konu ile bilgisi olanları bulmuşken soruya yancı olayım:

peki iş yerinin bizim için ödediği sigorta ile bizim kendimiz için ödeyeceğimiz sigortanın miktarı aynı mı?
  • yemrem  (10.03.14 14:32:51) 
işyerinde ne kadar maaş gösteriliyorsa onun üstünden ödenir (normalde). bazı işyerleri asgari ücretten gösterirler falan hani.

isteğe bağlı sigortada dilekçe ile kendiniz belirler, ister asgariden, ister azamiden prim ödersiniz.

bu rakamların emekli olduğunuzda bağlanacak maaşın hesabında etkisi vardır.
  • kibritsuyu  (10.03.14 14:35:44) 
göreceğin avantaj yatıracağın paraya değmez.
Zaten 60 civarında yaşı doldurman gerekecek, 60 yaşına kadar 5400 günü bol bol geçmiş olacaksın,
parana yazık etme,
zaten GSS var, sağlıktan istemesen de yararlanıyorsun,
  • michael_knight  (10.03.14 19:47:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.