[]

kalıtsal özellikler

1)dil yuvarlama, birleşik kulak vs.. gibi değişik kalıtsal özellikler nelerdir?

2)eğer annede ya da babada varsa çocukta olmak zorunda mıdırlar?

3) ayak işaret parmağının, başparmaktan uzun olmasının kalıtsal olduğunu okumuştum. ama benim bir ayağımınki uzun diğerininki kısa. normalmidir(beyler gangbang muhabbetine girmeyelim:)

 
dil yuvarlama kalitsal mi?benim bir arkadasim azim etti dilini kiviramazken kivirmaya basladi.


  • şaman  (24.05.09 21:25:50) 
2- (git: 68855) cevaplarda anlatılan gen eşleşmesi olayı..


  • dambil  (24.05.09 21:26:56 ~ 21:27:12) 
1- Ayak parmaklarının ördeğimsi şekilde bitişik olması; saçların alnın tam ortasında öne doğru bi çıkıntı yapması..

2- Eğer y kromozomu belirleyiciyse ve babada varsa çocukta da olmak zorunda.
  • so weit so gut  (24.05.09 21:44:48) 
erkeklerde babadan oğula geçen kulak kılı var.


  • the c  (24.05.09 21:48:33) 
kalıtım mendel'in anlattığından biraz daha karmaşık sanıyorum.

Mesela o bitişik kulak meselesi ilginç, bende var, kardeşimde var, annemde var. Fiziki antropoloji ile ilgilenen bi arkadaşım bunun sadece arnavutlarda görülen bi özellik olduğunu söylemişti,gerçekten de annemin anneannesinin dedesi mi ne yanı epey uzaktan bi atamız arnavutmuş. Sonra ben rastladığım bitişik kulak memeli herkese sordum, yüzde 100'e yakın oranda ya arnavut çıktılar, ya da boşnak falan gibi arnavutlarla karışması olası olan kökenlerden. Tabi tesadüf de olabilir pekala
  • hayali arkadaş  (24.05.09 21:50:39) 
vücudunuzda gördüğünüz herşey bi kalıtsal özellik aslında.. spesifik olmayınca dikkat çekmiyo tabi o ayrı. çekik göz uzakdoğuda var mesela, al sana kalıtsal özellik. benim de babamın da bacakları uzun, abimle benim kafa şekillerimiz aynı gibi.. kimden geçti bilmiyorum, ortaya karışık gibi duruyo..
kalıtsal özellik denen olaylar gayet karışık. matematik gibi kesin kurallar koyulamıyo çoğu zaman çünkü zibilyon tane faktör var. bi de mutasyon denen zımbırtı var.. ohoo.. mendel kuralları en temel kurallar olmakla beraber yeterli gelemeyebiliyor.

  • dr cucu  (24.05.09 23:04:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.