[]

Programlama

Lisede C# , html , css , asp.net(access ile veritabanı ) , jquery gibi dilleri öğrendim. Şimdi üzerine bişeyler koymaya devam etmek istiyorum ama kararsızım. Web tasarım üzerinden devam mı etsem yoksa android uygulamalar üzerine mi yoğunlaşsam bilmiyorum. Android uygulamalarla ilgili araştırma yapmadım henüz ama java diliyle ilgiliymiş sanırım. Javaya mı başlasam ? Beni yönlendirir misiniz ?

Yönetim bilişim sistemleri 1. sınıf öğrencisiyim bu arada.


 
java ogren. sadece android icin degil. java iyidir. su anda gorunen uzun yillar piyasada olacagi ve gelecegi olacagi. javayi iyi bilmek onemli.


  • crucio  (10.03.14 00:35:43) 
dilden cok framework kullanmayi ogren bence. programcilik surekli olarak daha yuksek olan level'a dogru ilerler. assembly'den compilerlar turedi, her compilerin bi yazilim dili oldu, sonra frameworkler ile scripting cikti, simdi o scriptlerin de tam olarak framework olmasa da framework adi altinda hazir kutuphaneleri var onlari kullanarak proje gelistiriyor insanlar.

bunun yaninda mobil icin java ve objective-c sadece native app'ler icin gerekli, web 2.0 ile zaten browser uzerinden donanim kontrolu de saglanabiliyor, yani native olarak yapip da web tabanli yapamayacagin seylerin alani gittikce daraliyor.

ayrica programcilik sektoru de arayuz programciligi ve web api saglayan back-end olarak ayrildi bile dolayisiyla client-side scriptler mi server side scriptler mi sececegin de burda cok onemli.

yonetim bilisim sistemlerinin amaci proje yoneticiligi yapmak, senin dil ogrenmene gerek de yok bence.
  • tasa oturma soguk ceker  (10.03.14 00:46:53 ~ 00:47:41) 
Web tasarımda para yok, amacın paraysa web tabanlı programlamaya yönel. Online otomasyon programları gibi mesela, mobil uygulamalarını yaz sonra cepten kontrol edilebilir hale getir falan. Aynen senin gibi lisede web tasarım okudum, sonra bu yolda çok daha fazla para olduğunu gördüm. Web tasarımı çoluk çocuk da yapıyor. 10 $ verip hazır template alıyorsun zaten, tasarımı napacan


  • alaimisema  (10.03.14 09:03:14) 
Java ve android uygulamalara nasıl başlamalıyım ?


  • GizliÇikolata  (10.03.14 09:37:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.