[]

Yurt Dışı Tatili

Hiç yurt dışına çıkmadım Bu sene ne yapıp edip bi yurt dışı tatili yapmak istiyorum. Ama nereye gideceğimi neyle gideceğimi vs. hiç bilmiyorum. İlk aklıma gelen Portekiz-İspanya var mesela. İlk aklıma gelen yol da tur şirketleri. Zaten tek başıma gitmek zorundayım. Acaba tatil sitelerinden şimdiden tur mu satın almalı ya da başka bi yol mu bakmalı? 1 haftalık bi tur kaça euro tutar? Gidenler, daha önce araştırma yapanlar yardımcı olurlarsa sevinirim. En güzel yeri, en güzel gitme yolunu merakla bekliyorum. Bu sene gitmem lazım.




 
Paskalya döneminde 300-400 euro civarında turlar oluyor 4-5 günlük. Yazın bakacaksan kendi programın daha ekonomik olur ancak ilk kez çıkıyorsan tur daha mantıklı bir seçim.


  • cakabo  (09.03.14 23:01:22) 
Selcuk sen misin?


  • evc  (09.03.14 23:05:52) 
selam.
ilk önce tarihi belirle.
ardından o tarihler için şimdiden uçak biletini temin et. çat diy egidip thy-pegasus-vb bakma. bazen lufthansa'da bile çok uygun biletler olabiliyor. en ucuz bileti bulabileceğin siteler var, araştır.
daha sonra da kalacağın yeri ayarlamak kalıyor, benim önerim airbnb.com
hem etrafta native speaker da olur sürekli iletişim halinde olabileceğin, eğlenceli olur.
bilet, yer sorunu çözdükten sonra gideceğin yerlerde neler yapılır araştırmaya başla. sürüsüyle blog var, çok gezenler kulübü vs gitmiştir belki, o kadar çok ki kaynağın. bu bulduklarından en heyecan verenleri bir yere not et.
biletleri, kalacak yeri, gideceğin yerde yapacağın harcamaları (müze, vb) zaten şimdiden bilmiş olacaksın.
üzerine de, bloglarda yazılan fiyat izlenimlerine dikkat et.
aşağı yukarı bir bütçe belirir kafanda :)
  • avifa  (09.03.14 23:08:37) 
turu boşver bence, iyi bir ön hazırlıkla tek başına pekala gezebilirsin, istersen gittiğin yerde günübirlik turlara katılırsın yine.


  • puc  (10.03.14 01:27:16) 
Turla gitme, kendin git.
Maddi yetersizlikten endişeleniyorsan ya da vizeyle uğraşmak istemiyorsan euro bölgesine girme, şahsen ben euro bu haldeyken gitmem İspanya'ya zira uçak biletleri bile pahalı. Onun yerine balkanlar yapabilirsin mesela. Ya da mesela Polonya çok güzel ve ucuzmuş, bu tarz yerleri deneyebilirsin.
Airbnb, couchsurfing gibi sistemleri öğren, sırtın yere gelmez zaten.
Ayrıca biletini al yakın zamanda ki sonra kendi kendini demoralize edip cayma ihtimalin azalsın.
  • whoosie  (10.03.14 07:28:21) 
merhaba,
turla gitmeyi düşünürseniz, tur şirketlerinin erken rezervasyon dönemleri oluyor. bunları takip edebilirsiniz. ayrıca yoğun sezonlarda fiyatlar iki katına çıkıyor. yoğun sezonlardan sakınmak gerekli o yüzden. tabii kalkıp da kışın gidin demiyorum ama haziran yerine mayıs, ağustos yerine eylül tercih etmek fiyatları ciddi anlamda düşürebiliyor.
bazı destinasyonlarda turla gitmek avantajlı bile olabilirken bazı destinasyonlarda ise 3 katına dahi mal olabiliyor seyahat.

aklınızda bulunsun, tur şirketleri -genelde- kazığı ekstra turlardan atarlar. turla gitseniz dahi ekstra tur denen olaylara katılmadan şehirleri mekanları kendiniz gezmelisiniz. yani turla gidiyorum diye hiç araştırmamak, önceden şehirleri çalışmamak çok hatalı bir davranış olur.

1 haftalık turun ne kadar tutacağı elbette gidilecek yer ile çok ilintili. orta avrupa turu adı altında satılan prag - viyana - budapeşte destinasyonu en ekonomik ve doyurucu turlardan biridir bana sorarsanız. 300-400€ dolaylarında gezinir genelde uçuş+konaklama bedeli. bir 400€ da orada harcayacağınızı varsayarsak (gezme-tozma, öğle-akşam yemekleri, alışveriş vs) 800€ civarına kapatabilirsiniz 1 haftalık yurt dışı seyahatinizi. 4 ayrı ülke görmüş olursunuz (slovakyaya da uğranıyor, hatta almanyaya bile uğranabilir)

tabii benim verdiğim masraf rakamları çok göreceli.

ha elbette eğer uçuş ve konaklama ve ülkeler arası transferi kendiniz daha ucuza ayarlayabiliyorsanız turla falan hiç uğraşmayın.
ama tavsiyem kendi başınıza gidecekseniz ilk sefer için tek ülkede kalmanız. italya mesela güzel bir seçenek olabilir o zaman. görülecek çok yer var, 1 haftanızı doldurur ve italya turları genelde hem kazık hem de yetersiz olur, yani kendi başınıza gitmenizin avantajlı olduğu bir destinasyondur.
  • neyleyim  (10.03.14 08:20:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.