[]

iki film türü arasındaki fark?

film sitelerinde aksiyon ve macera kategorileri ayrı ayrı. ben mi kara cahilim bi tek bu konuda

aksiyon ve macera filmi arasındaki fark nedir?


 
İşkembemden atıyorum: benim anladığım kadarıyla aksiyon daha kısa süreli anlarda anlaşılabilecek hareketli sahnelerin varlığına işaret ederken, macera böyle daha derli toplu, filmin geneline bakılarak algılanabilecek şekilde bir amaç doğrusunda kahramanların mücadele etmesini ifade ediyor. Ya da ben böyle algılıyorum.


  • acccra  (09.03.14 17:29:11) 
Indiana Jones macera filmiyken The Transporter aksiyon filmidir. Belki bi' fikir oluşması için yardımcı olabilir bu örnek.


  • syd  (09.03.14 17:48:43) 
cok ilgisiz aslinda birbiriyle ama aciklamasi biraz zor. bir macera filmi ayni zamanda aksiyon da olabilir. ama olmayabilir de. yani aksiyon hareketliligin fazla olmasi, vurdulu kirdili falan olmasi oluyor basit tabiriyle.
macera filmin gorsel degil de anlatisal boyutuyla ilgili bir kategori denebilir.

  • bohr atom modeli  (09.03.14 17:57:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.