[]

yurtdışında doktora

ile ilgili bazı sorularım var.

öncelikle hangi kıtada yapacağıma karar veremiyorum, alanımla ilgili amerika daha ilerde ama avrupada yapmayı daha çok istiyorum çünkü hem türkiyeye daha yakın hem de daha önce yaşayıp çok sevdiğim ve tekrar dönmek istediğim yerler var avrupada. amerikaya gitmek beni korkutuyor sanki ve zor geliyor, uzun uçak yolculukları falan.

sonra, başvuru nasıl oluyor? gözüne kestirdiğin bi profesöre niyet mektubu tadında bi mail at demişlerdi, o kabul ederse gerisi gelirmiş zaten, öyle mi?

ne zaman başvurmalıyım? yükseklisansım bu haziran ya da eylülde bitecek gibi.

burs nasıl bulunuyor? ben şimdi türkiyede araştırma görevlisiyim, çalıştığım üniversite yönetimi yurtdışında doktoraya kabul edildiğim takdirde görevlendirme vereceklerini söyledi ama dönünce burada zorunlu hizmet yapmak istemiyorum, o yüzden istifa edip bursla gitmek ya da gittiğim yerde asistan olmak istiyorum, nasıl oluyor?

teşekkürler

 
Öncelikle kıta sorusuna cevap vereyim, Amerika. Çünkü olur da bir gün Türkiye'ye dönersen burada birçok üniversite okuluna bile bakmadan Amerika ise yumuşuyor eriyor. Üniversite sıralamasından çok Amerikan akademi kültürü alıp almadığına bakılıyor. Ayrıca Avrupa'ya gidersen "Tatile mi gidiyorsun, okumaya mı" sorularını çok duyacaksın.

Yalnız Amerikan üniversiteleri için başvurular Şubat ayı gibi bitti, o nedenle biraz geç kaldığını söyleyebilirim. Ama Avrupa'nın Eylül dönemi için başvurular yeni başlıyor gibi.

Önceden profesörle yazışman, sonra resmi başvuruyu yapman gerekiyor Resmi başvuru da yazıştığın hocanın adını belirtmen gerekiyor. Bazı üniversitelerde t.a.lık için pozisyonlar doktora başvurusu ile birlikte yapıyorlar. Senin üniversite şanslı imiş, bizde 5 sene görevlendirme hayatta yapmıyorlar, en fazla 1.5 yıl. Döndüğünde 1x2 zorunlu hizmet oluyor. Yani 5 yıl gidersen, 10 yıl çalışmak zorunda kalıyorsun.
  • aychovsky  (08.03.14 21:14:46) 
toefl var, gre aklıma gelmemişti, söylediğin iyi oldu. 1,5 sene bekleyebilirim sorun değil.


  • mezzosprite  (08.03.14 21:30:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.