[]

Ankara'daki yerel seçim adayları neden seçimi takmıyor?

Öncelikle kaynak belge:www.ysk.gov.tr

Bilinçli vatandaş ayağına yerel seçim adaylarını falan araştırayım dedim de adamlar benden daha az önemsiyorlarmış seçimleri. Ankara büyükşehir belediye başkanlığı için aday olan 25 insanın 15-20 tanesinin bırak projelerini falan (evet anamın karnından projeyle doğdum) kendisiyle alakalı hiçbir bilgi yok internette. Herkes kendisine internet sitesi yaptırsın demiyorum ama bir twitter-facebook hesabı olsun açmak ne kadar zor olabilir allasen? Sözlükte de çoğunun başlığı boş.

Bir diğer mesele de adayların niteliği. Mesleği yazılanlar arasından bir tane ev hanımı bir tane de manken var. Bir de spor antrenörü var, seksi fotoğrafları için buyurun buradan yakın: www.facebook.com Projeleri olanlar da pek mantıklı insanlar değil gerçi. Mesela saadet partisi adayı “cepten bedava konuşulup, mesajlaşılacak” diyor, burada: www.mehmetziyattintokar.com

Yani ben zaten Mansur Yavaş’a oy vermeyi düşünüyordum da yine de bakıyım bağımsızlardan falan böyle adamakıllı biri var mı diye. Ancak sonuç ortada. Hayır, bir de bildiğim kadarıyla az buz bir para da vermiyorlar aday olmak için. Memur kenti olduğumuzdan mıdır nedir R. Şafak Tanrıverdi falan gibi “kafa” adaylarımız da yok. Bunlar bir de büyükşehir adayları, daha alt kademelere bakmaya yüreğim elvermiyor. Soru diğer yerlerde de geçerlidir büyük ihtimalle ama sadece Ankara'ya bakabildim. Yani sorum şu: niye bu insanlar seçimleri takmıyor?

Edit: bunlara da az önce denk geldim: www.cankayadadegisimeizinver.com
www.dyp.com.tr (Engelliler ile ilgili çalışmalar yapılacaktır)

 
chp - akp arasında geçecek bir yarış için kendilerine şans tanımıyor olabilirler, başka bir siyasi partinin üyesidir, parti disiplini gereği aday olarak gösterilmiştir vb.

ilgili linklere bakmadan yazdım ama :)
  • kuduz balik  (08.03.14 20:15:36) 
şöyle söyleyeyim, bu küçük partilerden bazıları gösterecek aday bulamadığından öylesine aday gösteriyorlar. siyasetle hiç alakası olmayan biri gitse bile aday gösterebilirler.

partilerle ilgili araştırma yaparken bana bile ilçe başkanlığı, adaylık, vs teklif etmişlerdi hiç ilgilenmediğim halde :)
  • historien  (08.03.14 20:51:21 ~ 20:51:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.